Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


Cennet Koyu’ndaki Proje için ‘Devam’ Kararı Çıktı

Bodrum Cennet Koyu’nda 180 dönümlük arazide yapımına başlanan rezidans ve otel inşaatı Bodrum Belediyesi’nin 'ruhsat iptali' kararıyla mühürlenip durdurulmuştu. Mahkeme, Bodrum Belediyesi’nin inşaat ruhsatını iptal etmesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

yapi.com.tr
Cennet Koyu’ndaki Proje için ‘Devam’ Kararı Çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Gölköy Mahallesi Cennet Koyu Gökburun mevkisinde 180 dönümlük arazideki rezidans inşaatı, Aralık 2022 tarihinde Bodrum Belediyesi'nden alınan inşaat ruhsatı ile başladı. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, Cengiz Holding’e verilen ruhsatı 8 Ocak 2023 tarihinde iptal etti. Holding, ruhsat iptalini Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Cengiz Holding'in, ruhsatın iptal edilmesine yönelik yaptığı itiraz Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Belediye itiraz edecek
Bodrum Belediyesi’nin avukatı Remzi Kazmaz, Muğla 1. İdare Mahkemesi'nin Cengiz Holding'in Gölköy Mahallesi Cennet Koyu'ndaki otel ve rezidans inşaatının yolunu açan kararına itiraz edeceklerini duyurdu.

Avukat Kazmaz, “Mahkeme burada İdari Usulü Kanununa göre verdiği yürütmeyi durdurma kararı eksik ve hatalıdır. Konu ile ilgili açılmış ve açılması gereken davalar vardır. Bu konuda mahkeme işin esasına girmeden acele ile karar vermiştir, hiçbir detaylı inceleme yapılmamıştır bu nedenle karar hatalıdır. Bu karar ile birlikte Cennet Koyun cehenneme çevrilmesinin önü açılmıştır. Bodrum'un bağrına hançer gibi saplanan bu kararın iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne bugün itiraz edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan çevreciler de karara sert tepki gösterdi. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun aldığı bütün kararları çiğneyen şirketlere, yargıyı farklı yönlerden dolanıp rant amaçlı doğayı tarihi kültürü ele geçirmeye çalışanlara yönelik mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Muğla Çevre Platforma (MUÇEP) Bodrum Eş Sözcüsü Mir Bahattin Demir ise “Belediye ve MUÇEP olarak bu kararın da iptali ve geri alınması için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz. Bodrumlular Cennet Koyu'nun cehenneme dönmemesi için tam üç yıldır yoğun mücadele veriyor, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cennet-koyundaki-proje-icin-devam-karari-cikti_195028.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!