Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çekmeköy Kışlası için Yeni Plan Hazırlandı

Çekmeköy Kışlası için hazırladığı planlar iptal edilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni plan hazırlayarak askıya çıkardı.

yapi.com.tr
Çekmeköy Kışlası için Yeni Plan Hazırlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çekmeköy Taşdelen Mahallesi'ndeki kışla arazisi için 2020 yılında onayladığı planlar mahkeme tarafından iptal edildiği için yeni plan hazırlayarak askıya çıkardı. Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre planlama alanı, 3. Kolordu Komutanlığı Çekmeköy Kışlası sınırları içerisinde yer alıyor ve TRT kullanımına tahsis edilmiş durumda.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Bakanlık 2020 yılında onayladığı planlar ile toplam 30 bin metrekarelik planlama alanının 12 bin 345 metrekaresini TRT için çekim platoları, stüdyolar, yönetim ofisleri, kuruma hizmet edecek ticari üniteler kurabilecek şekilde düzenlemişti. Yükseklik 6 kat, emsal 1 olarak belirlenmişti. İmar planları İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nin 21 Ocak 2022 tarihli kararı ile iptal edildi.

Plansız kalan alan için bakanlık tekrar plan yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda, TRT kullanımına tahsis edilen alanın tekrar işlevlendirilmesi, çevresiyle ve “Resmi Kurum Alanı (TRT)” ile bütüncül olarak planlanması amacıyla; üst ölçek plan kararları ve çevre yapılaşma kararları ile uyumlu olarak mahkeme kararını yerine getirecek şekilde imar planı hazırlandığı kaydedildi.

Planda büyük bir değişiklik olmadı
Toplam 114 bin metrekarelik parselin 30 bin metrekaresi için hazırlanan yeni planda büyük bir değişiklik olmadığı görüldü. Planlama alanı tekrar  “Eğitim Tesisi Alanı ”, “Belediye Hizmet Alanı”, “Kamu Hizmet Alanı (İlçe Emniyet Müdürlüğü)”, “Kamu Hizmet Alanı (TRT)”, “Sağlık Tesisi Alanı” olarak düzenlendi. Bu kez plana “Park Alanı”, “Otopark Alanı”, “Yol Alanı” fonksiyonları eklendi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cekmekoy-kislasi-icin-yeni-plan-hazirlandi_194087.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!