Çimento Sektörü Adımlarını,...
ÇEİS’e Uluslararası Üç Büyük Ödül
TÜRKÇİMENTO ve ÇEİS’ten Ortak açıklama
ÇEİS’ten Çimento Fiyatlarına...
ÇEİS’ten, İş Sağlığı ve Güvenliği...
ÇEİS’ten Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Sosyal Sorumluluk Projesi
ÇEİS’in toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik başlattığı sosyal sorumluluk projesi #BenimleGelecek ‘in ilk adımı, ThinkNeuro iş birliğinde hazırlanan “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Kalıplarına Bakış Araştırması” ile atıldı.
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorununun çözümüne katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği #BenimleGelecek projesini, 20 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen online basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan ve proje ortakları AÇEV/Eşitliğe Değer Girişimi Yöneticisi Hilal Baykara ile ThinkNeuro CEO’su Dr. Yener Girişken’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, projenin kapsamı ve hedefleri hakkında bilgi verildi. “Sesimizi Yankıya Dönüştüreceğiz” Bilinç Dışı Veriler “Kadın-Erkek” ve “Kızım-Oğlum” Ayrımına Göre Değişiyor Araştırmaya göre, konu şiddet olduğunda; tüm gruplarda “kadın-erkek” söyleminden ziyade duygusal yakınlık içeren “kızım-oğlum” söylemi daha etkili oldu. Şiddetin öznesi duygusal yakınlık duyulan biri olduğunda, katılımcıların şiddete karşı daha güçlü bir duruş gösterdiği görüldü. Aile yaşamı ve çocuk bakımı konusunda erkeklerin “Kadının en önemli görevi eviyle ilgilenmek ve ailesine yemek pişirmektir” düşüncesiyle özdeşleştiği, “Kızımın en önemli görevi eviyle ilgilenmek ve ailesine yemek pişirmektir” düşüncesine ise nötr kaldığı ortaya kondu. Aile yaşamına ilişkin “Oğlum da kadınlar gibi çocuklarının bakımını üstlenebilir” ifadesineerkekler ile bekar/çocuksuz grupların nötr kaldığı, ancak aynı grupların “Babalar da anneler gibi çocuklarının bakımını üstlenebilir” ifadesi ile güçlü bir özdeşleşme gösterdiği görüldü. Çok eşlilik ve taciz konusunda “Kızım giyimine dikkat etmezse tacize davetiye çıkarabilir” ölçeğine tüm grupların nötr kaldığı; aynı ifade “Bir kadın giyimine dikkat etmezse tacize davetiye çıkarabilir” şeklinde sorulduğunda evli/çocuklu grubun özdeşleştiği ortaya kondu. İş ve eğitim hayatı başlığında ise erkeklerin “Oğlum aynı pozisyonda çalıştığı kadın meslektaşından daha fazla kazanmalıdır” ifadesiyle özdeşleşmediği, diğer tüm grupların nötr kaldığı; ifade “Erkekler aynı pozisyonda çalışan kadın meslektaşından daha fazla kazanmalıdır” şeklinde yöneltildiğinde ise tüm grupların nötr kaldığı görüldü. Binlerce Kişiyi Etkileyecek “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” Başlıyor Alanında uzman isimlerin profesyonel katkılarıyla yürütülen #BenimleGelecek projesinin Danışma Kurulu’nda, ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık ve ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan’ın yanı sıra; ThinkNeuro CEO’su Dr. Yener Girişken, AÇEV/Eşitliğe Değer Girişimi Yöneticisi Hilal Baykara, Yeditepe Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demet Lüküslü, MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuna Çakar, Gazeteci Yazar Elif Ergu Demiral ve Artı İletişim Yönetimi Yönetici Ortağı Esra Şengülen Ünsür yer alıyor.
* Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Hakkında Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), üyelerinin çalışma ilişkilerinde; ortak hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, üyelerinin verimli çalışmalarına destek olmak, toplu iş sözleşmesi süreçlerini yönetmek, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir işveren sendikasıdır. ÇEİS, endüstri ilişkileri ve insan kaynakları faaliyetleriyle birlikte, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin tamamına yakınının üyesi bulunduğu ÇEİS, bugün, 32 kuruluşa bağlı 65 tesisi yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda platformda temsil etmektedir. ÇEİS, Türkiye’nin en büyük işveren sendikalarındandır. |