Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa’nın İlk Mimarlık Festivali Bursa Archifest 2018 Gerçekleşti

Sürdürülebilirlik ana başlığı altında genç mimarlara “Devamı seninle gelecek” diyen Bursa Archifest 2018, dopdolu programıyla mimarlık dünyasını 28 Kasım günü Podyumpark’ta bir araya getirdi. Gün boyunca tasarımcı söyleşileri, atölyeler ve sergiler yapıldı.

yapi.com.tr
Bursa’nın İlk Mimarlık Festivali Bursa Archifest 2018 Gerçekleşti

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin Art’ı Mekan Dergisi organizasyonu ile gerçekleştirdiği Bursa Archifest 2018, mimarlık ve tasarım dünyasının değerli isimlerini ağırladı.

“Mimarlık nedir? Sadece göze hitap edeni tasarlamak mı? Müşterinin dediklerine uymak mı? Yaratıcı tasarımlar ortaya koyarken fonksiyonu, sorumlulukları unutmak doğru mu? Diğer tüm meslekler gibi mimarlık da çevresinden, doğadan, insandan ve gelişen teknolojilerden etkileniyor. Tam da bu gelişmelerin ortasında mimar ne tasarlamalı, nerede durmalı? Devamı nasıl gelecek?” soruları; “Kentim için ne yapabilirim”, “Doğayla barışık bir mimari mümkün mü?”, “Geleceğin mimarisinde akademi işin neresinde?”,“Kent mimarisine sosyal bir bakış”, “Bugünün mimarisine yenilikçi yaklaşımlar”, “Kentin mimari üzerinden dönüşümü”, “Tasarımın farklı notaları”, “Mimarlığa merhaba” başlıkları altında ele alındı. 


Ömer Faruk Şahin, Nilüfer Akıncıtürk, Didem Güneş Yılmaz



Açılış oturumu Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Mimar Ömer Faruk Şahin, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Dr. Didem Güneş Yılmaz’ın “Kentim için ne yapabilirim” başlıklı konuşmaları ile gerçekleşti.

Kentim için ne yapabilirim” başlıklı sunumda; soruyu ilk önce kendimize sormamız gerektiği ve en büyük görevin tasarımcıya düştüğü aktarıldı. Öğrencilerin yaptıkları tasarımların ileride kentleri geleceğe taşayacağı anımsatılarak; kente karşı işlenen suçları engelleyen, özgün tasarımların yapılması ve kent için farkındalık yaratmaları gerektiği vurgulandı.



Mimar Özgül Öztürk, Doç. Dr. Deniz Aslan, Akademisyen&Mimar Kenan Güvenç, Mimar Merve Akdağ Öner, İç Mimar Yunus Emre Kara, Mimar Sinemis Kara, Mobilya Tasarımcısı Deniz Üner, Mimar Can Çinici, Y. Mimar Alper Derinboğaz, Mimar Hakan Demirel, Mimar Durmuş Dilekçi, Tasarımcı Derin Sarıyer, Prof. Dr. Özgür Ediz, Mimar Cansu Cürgen, Tasarımcı&Mühendis Avşar Gürpınar konuşmacı olarak etkinlikteydi.



Özgül Öztürk, Deniz Aslan

Mimar Özgül Öztürk ve Doç. Dr. Deniz Aslan'ın “Doğayla barışık bir mimari mümkün mü”? başlıklı söyleşilerinde ekolojik mimarlığın her tasarıma göre farklı ele alınması gerektiğinin önemi paylaşıldı.

Kenan Güvenç, Can Çinici


Akademisyen&Mimar Kenan Güvenç ve Mimar Can Çinici’nin birlikte yer aldığı "Kentin Mimari Üzerinden Dönüşümü" başlıklı sunumda ise kentin bir tasarım objesi olmadığı, mimarlığın kentten farklı düşünülmemesi gerektiği vurgulandı.



Alper Derinboğaz, Hakan Demirel ve Durmuş Dilekci

"Gelişen Teknolojiler ile Sürdürülebilir Mimarlık Üzerine" başlıklı sunumda Y. Mimar Alper Derinboğaz, Mimar Hakan Demirel ve Mimar Durmuş Dilekci sahnedeydi. 3 mimarlık ofisinin kurucuları projelerinin arka planında yaşadıkları deneyimleri öğrencilerle paylaştılar. Projelerin sürdürülebilir bir şekilde en baştan kurgulanması gerektiğini aktardılar.



VitrA Türkiye'nin desteği ile devam edenBinat İletişim'in organize ettiği Mimarlığa Merhaba da sunumları ve atölye çalışmaları ile Mimarlık Festivali’ndeydi. Mimar Cansu Cürgen, Tasarımcı & Mühendis Avşar Gürpınar sunumlarında Muğlak Standartlar Enstitüsü (Ambiguous Standards Institute) projelerini anlattı. Ardından ŞANALarc'tan Alexis Sanal ve Murat Sanal koordinatörlüğünde Sibel Polat, Sebla Arın, Pınar Tuğcu ve Neslihan İmamoğlu moderatörlüğünde YEM Yayınları'ndan çıkan "HEY! - Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu" atölyesi öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 


Mimarlığa Merhaba

Ayrıca, Art’ı Mekan Dergisi ve Papier Atelier tarafından ortak düzenlenen arTık Kağıt Atölyesi’nde Art’ı Mekan Dergisi’nin eski sayıları ile katılımcılar, dergi içerisinde cut out mekanlar yarattı. Atölye ile sürdürülebilirlik vurgusu yapıldı. Katmanlar arası, Coollab. tasarım atölyesi Attila Beksaç yürütücülüğünde gerçekleşti. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenci gruplarının aktif olarak rol aldığı festivalde öğrenci atölyeleri ve sergileri de yer aldı.
 
Zoom TPU Eskizler ve Defterler sergisi, Mimar Taner Şekercioğlu’nun (na)mekan isimli kişisel fotoğraf sergisi ve Atölye Rıdvan Sevim imzası taşıyan Boğa Heykeli Bursa Archifest 2018’de ziyaretçilerle buluştu. 


Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu atölyesi

Zoom TPU Eskizler ve Defterler sergisi

Etkinlikte Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katıldığı Jab Anstoetz Mood Board yarışmasının da ödül töreni yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler Bursa Nezih Bağcı Mağazası’nda ürün seçerek mood board üzerinde tasarımlarını sergilediler. Birinci olan yarışmacı grup, Jab Anstoetz markasının Almanya’daki fabrikasına seyahat hakkı kazandı. 

Etkinlik, Derin Sarıyer ve Büyük Ev Ablukada konserleri ile sona erdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursanin-ilk-mimarlik-festivali-bursa-archifest-2018-gerceklesti_169118.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!