Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa’da Köylüler, Biyogaz Santraline Karşı Eylem Yaptı

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Akbıyık köyünde, Biyokütle Enerji Santrali kurulmak isteniyor. Bölge hakkı, santralin, tarım toprağını, suyunu zehirleyeceğini belirterek bugün köyde eylem yaptı.

yapi.com.tr
Bursa’da Köylüler, Biyogaz Santraline Karşı Eylem Yaptı

Yenişehir Kirazlıyayla köyünde, bakır ve çinko madenî atık tesisi kurulmasına karşı mücadele devam ederken, şimdide Akbıyık köyüne Biyokütle Enerji Santrali kurulmak isteniyor. Bölge halkı kurulması planlanan santralin, tarım toprağını, suyunu zehirleyeceğini belirterek köyde eylem yaptı. Eyleme, Doğader, Kimya Mühendisleri Odası, Bursa Barosu ve siyasi parti temsilcileri destek verdi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; köylülerin, “Sağlıklı yaşamak istiyoruz”, “Gaza gelme temiz havaya gel”, “Akbıyık’ta Biyogaz santrali istemiyoruz” döviz ve pankartı açtığı eylemde, basın açıklaması yapan çevreciler, hazine arazisine kurulacak santrale, bölge halkının hiçbir görüşü alınmadan ve bilgilendirme yapılmadan, çeşitli katı atıklar yakmak suretiyle elektrik üretmek amacıyla Biyokütle Enerji Santrali kurulması için EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından önlisans verildiği ve yine Bursa Valiliği (Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü) tarafından yapılmasının uygun olduğuna dair rapor verildiğine dikkat çekti.

Yaşam alanında yapılması planlanan katı atık yakma tesisi gibi yapıların, hem çevre hem de insan sağlığı üzerine olan zararları birçok bilimsel rapor ile de kanıtlandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılması planlanan katı atık yakma tesisi, Akbıyık ve Orhaniye Mahallerimize 2 km, Çiçeközü ve Osmaniye Mahallelerine ise sadece 2,5 km mesafededir…

Akbıyık’ta yapılması planlanan Biyokütle Enerji Santrali’nin benzerleri geçtiğimiz yıllarda Bursa Büyükorhan ve Samsun Çarşamba’da yapılmaya çalışılmış, tarım alanlarında bulunduğu, çevre ve halk sağlığına vereceği zararlar dolayısıyla bölge halkının mücadeleleri sonrası mahkeme kararları ile yapımları kesin olarak durdurulmuştur…

 Bölge sakinleri olarak, Yenişehir Akbıyık mahallesinde yapılması planlanan insan ve çevre sağlığına önemli zararları olacak olan ‘Biyokütle Enerji Santrali’ için verilen izinlerin iptal edilmesini istiyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursada-koyluler-biyogaz-santraline-karsi-eylem-yapti_194233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!