Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buca Tren İstasyonu’nda Yapılan Düzenleme Çalışmaları Tartışma Yarattı

İzmir-Aydın demiryolunun bir parçası olan Buca Tren İstasyonu’na ait tarihi raylar yok edildi. Tarihime Dokunma Platformu bölgede yapılan çalışmalara tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Buca Tren İstasyonu’nda Yapılan Düzenleme Çalışmaları Tartışma Yarattı

Türkiye’nin ilk demiryolu hatlarından birisi olan İzmir-Aydın demiryolunun bir parçası olan Buca Tren İstasyonu’na ait tarihi raylar yok edildi. 

Cumhuriyet’ten Öznur Oğraş Çolak’ın haberine göre; “Tarihime Dokunma Platformu” bölgede yapılan çalışmalara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Buca İstasyonu ve demiryolu buram buram tarih kokar, burası Buca’nın ve İzmir’in kent belleğini ve hafızasını oluşturan ana mekânlardan bu nedenle sadece bir ‘ulaşım alanı -aracı’ değildir. Bu nedenle burayı yok edemezsiniz. Buca halkının tarihi doku korunarak, kamusal yeşil alan yaratılması iradesine rağmen ‘ben yaptım oldu’ uygulamasına derhal son verin.” ifadeleri kullanıldı.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, projenin kendisi göreve gelmeden önceki döneme ait olduğunu ve TCDD’nin bu projede rayların gömülmesi şartı ile alanı belediyeye tahsis ettiğini vurguladı.

Duman’ın açıklamalarına yanıt veren Tarihime Dokunma Platformu kurucularından Dr. Levent Köstem, “Belediye başkanının tüm bu yapılanlardan haberi yok muydu?” sorusunu yöneltti.

Mecliste soru önergesi verildiğini belirten Köstem, “Rayların olduğu alana beton döküldü. Bir bölümü söküldü. Bir kısmı da çalındı diyorlar, kim çaldı, belli değil. Bu kadar kolay mı bunları çalmak. O raylar kaç ton ağırlığında. Raylara ne oldu, nereye, kime teslim edildi, tutanak var mı? Yok... Beton atılan alanların etrafında ağaçlar var, onların hepsi kuruyacak. Bucalı olan bir belediye başkanı nasıl buna karşı çıkmaz ve izin verir. O betonlar bir ay önce atıldı.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buca-tren-istasyonunda-yapilan-duzenleme-calismalari-tartisma-yaratti_206232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!