Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bostanlı Sahili'nin Simgesi ‘Yasemin Kafe’ Davalık Oldu

2020 yılında yaşanan yangın sonrası yeniden inşa edilen Yasemin Kafe’ye kaçak kat çıkıldığı ve mimari dokunun bozulduğu gerekçesiyle Mimar Mert Uslu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

yapi.com.tr
Bostanlı Sahili'nin Simgesi ‘Yasemin Kafe’ Davalık Oldu Fotoğraf: Mert Uslu Mimarlık

İzmir'in ve Karşıyaka'nın kentsel simgesi olan ve tüm İzmirlilerin aklında yer edinen Bostanlı sahilindeki Yasemin Kafe, 29 Eylül 2020 tarihinde yaşanan yangın ile kullanılamayacak derecede ağır hasar aldı. Yaşanan facia üzerine dönemin İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yasemin Kafe'nin yeniden tasarlanarak inşası için girişimde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi Grand Plaza A.Ş. tarafından ihale edilen inşa ve tadilat projesinde, kentin tanınan mimarlarından olan Mert Uslu görevlendirildi. Mimar Uslu tarafından yeniden tasarlanan "Yasemin Kafe" binası, Grand Plaza A.Ş. tarafından inşa edilerek 2021 yılında teslim edildi.

Kaçak Kat Çıkıldı, Suç Duyurusunda Bulunuldu

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; söz konusu yapının tüm bu özellikleriyle “5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu” uyarınca estetik niteliğe sahip, özgün “mimari sanat eseri” niteliğinde olduğu belirlendi. Ancak ilgili yapı bir mimari eser olarak korunmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. tarafından, proje müellifi Mert Uslu’dan izin alınmaksızın, üzerine konteyner konulmak suretiyle kaçak kat çıkıldı. Bunun üzerine Mimar Uslu tarafından dayanıklılık için yapılan tüm statik hesapların göz ardı edildiği, can güvenliğini tehdit edecek ve binanın mimari eserinin estetik niteliğine zarar verecek şekilde değişiklik yapıldığı gerekçesiyle Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. İzmir Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nden delil tespiti yaptırılması istenirken, sonrası aynı mahkemede dava açılacağı belirtildi.

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bostanli-sahilinin-simgesi-yasemin-kafe-davalik-oldu_206567.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!