Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Boş Tutulan Evlere Yüksek Vergi Geliyor

Fahiş kiraya karşı yüzde 25 artış sınırı getiren hükümet, boş tutulan evlere de vergi artışı getirme hazırlığında; yüksek kira beklentisiyle boş tutulan evlerin vergileri artırılacak.

yapi.com.tr
Boş Tutulan Evlere Yüksek Vergi Geliyor

Fahiş kiraları yüzde 25 artışla sabitleyen iktidar, fırsatçılara karşı vergi kartını açmaya hazırlanıyor. Yüksek kira beklentisiyle boş tutulan evlerin vergileri artırılacak. Aynı zamanda Türkiye genelinde boş tutulan evlerin de bölge bölge haritası çıkarılacak. Vatandaşların gelirinin üzerinde artırılan kiralara karşı yeni çözüm planları devreye alınacak.

Yeni Şafak’tan Resul Ekrem Şahan’ın haberine göre; yüzde 25’e sabitlenen kira artış oranı yüzünden konutlarını kiraya vermek istemeyen malikler ‘uzun süren bakım/onarım’ bahanesine sarılarak, çok sayıda konutun boş kalmasına ve krizinin daha da derinleşmesine neden oldu. AKP Meclis Grubu söz konusu konuyu takibine aldı.

Emlak vergi yükü artırılacak
Kısa sürede hayata geçirilecek uygulama ile boş konut sıkıntısı yaşanan kentlerde, ‘evimi yüksek fiyattan kiralarım düşüncesiyle yıllardır konutlarını boşta bekleten ev sahiplerinin’ emlak vergi yükü artırılacak. Böylece bu evlerin ikamete açılması hedeflenecek. Mal sahiplerinin yüksek vergi ödemek yerine evin satış fiyatı ya da kirasında indirime gitmesi sağlanacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bos-tutulan-evlere-yuksek-vergi-geliyor_198511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!