Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum'un Suyu Kesildi

Bodrum’da su krizi yaşanıyor. DSİ turistik ilçeye su sağlayan ve 'ölü hacim' seviyesine düşen Mumcular Barajı’ndan Bodrum’a iletilen suyu kesti.

yapi.com.tr
Bodrum'un Suyu Kesildi (Fotoğraf: AA)

Bodrum'da yaşanan su sıkıntısına Mumcular Barajı'ndaki düşüş de eklendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düşmesi nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kalmıştır” denildi. 11 mahallede 16-20 saat su kesintisi yapılacağı açıklandı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Muğla’nın Bodrum ilçesine ve 53 mahallesine içme ve kullanma suyu sağlayan Mumcular Barajı ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden kuraklık ve suyun kesilmesi ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Son yıllarda yaşanan kuraklık, artan su kullanımı, iklim krizi etkileri ve yağış rejimlerindeki değişiklikleri nedeniyle kentimizdeki su kaynaklarında önemli kayıplar yaşanmıştır. Bu nedenle Bodrum başta olmak üzere birçok ilçemizin su kaynaklarında düşüşler gözlenmektedir. Bu kapsamda Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düşmesi nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kalmıştır."

Milas'taki Geyik Barajı'ndan Su Verme Çalışmaları Başladı
Açıklamada "Yapılan çalışmaların ardından Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisimize Geyik Barajından su alınacak olup belirtilen bölgelere su verilmeye başlanacaktır." denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumun-suyu-kesildi_205720.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!