Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beyoğlu'nda Bir Haftada İkinci Tahliye

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beyoğlu Kaymakamlığı içindeki hizmet birimlerinin tahliye edilmesinin ardından bu kez de Terra Santa Sanat Merkezi'nden tahliye kararı verilmesine tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Beyoğlu'nda Bir Haftada İkinci Tahliye (Fotoğraf: ANKA)

Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen Terra Santa Manastırı Sanat Merkezi’nin tahliye kararına Belediye Başkanı İnan Güney, sanat merkezi önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamaya, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul Yönetim Kurulu, CHP İlçe Başkanları, CHP Beyoğlu Meclis Üyeleri, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Ali Rıza Akpolat, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Eyüp Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcıları katıldı.

ANKA’da yer alan habere göre; Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, bir hafta içinde ikinci tahliye kararı verilmesine tepki gösterdi. Güney yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçen cuma da Beyoğlu büyük bir haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz kaldı. Ve bu cuma günü de yarın sabah 08.30'da arkamızda bulunan Terra Santa Manastarı’nın polis zoruyla tahliye edileceği tarafımıza tebliğ edildi. Ancak nedeni yazmıyordu. Şimdi biz kadın el emeği pazarı kurduk biliyorsunuz. 340 tane evini geçindirme derdinde olan, evinde el emeği ürün yapan kadınları için evine gelir kapısı olsun, ekonomik koşulların zor olduğu bugünlerde ekonomik olarak evlerine destek olsunlar dediğimiz 340 kadının el emeği göz nurunu satacağı ürünler maalesef gece yarısı sabah saat 04.00’e karşı o ürünler kırılarak kaldırılmıştı. Biz 42 tane devlet okulunu baştan aşağı boyadık lavabolarını yaptık, görevimiz olmamasına rağmen okulun açıldığı sabah, teşekkür pankartlarımız okullardan söküldü. Yine geçen hafta belediye ek hizmet binamız, kaymakamlıkla birlikte kullandığımız ek hizmet binası. Gerekçe ise şu Temmuz ayında Beyoğlu Belediyesi'nin biten binası. Beyoğlu'nun nüfusu 218 bin, 218 bin kişinin hiçbiri bu belediye binasının nerede olduğunu bilmiyor. Ben buradan Sayın Kaymakama da sormuş olayım. Temmuz ayında biten belediye hizmet binamız neresi? Gösterirse biz de oraya birlikte taşınmak isteriz tabii ki.

‘Geçmiş sekiz ayda sorun olmazken bugün neden sorun ettiniz?’
Bugün arkamızda bulunan Terra Santa Manastırı'ndayız. Terasanta Manastırı şurada Vakıflar Genel Müdürlüğü tahsis protokolüyle kültürel sanat ve Gençlik Merkezi hizmetlerinde kullanılmak üzere 22.10.2022 tarihinde on yıl süreyle -şurada yazıyor- 2022 tarihinde bu da vakıflar meclisinin oy birliğiyle aldığı karar. 10 yıl süreyle Beyoğlu Belediyesi'ne tahsisi uygun bulunmuştur. Tarih 12.12.2022. Dolayısıyla 10 yıllığına tahsis edilen Terra Santa Manastırı maalesef bugün haksızca, hukuksuzca daha protokole sekiz yıl varken, ikinci yılın sonunda tahliye ediliyor. Şimdi bize bir ay önce yedinci ayda gelen Vakıflardan tebligat buydu. Niye iptal ediyorsunuz dediğimizde şunu yazmışlardı. Bir demişler içine mescit açmışsınız. Bunu özellikle basın mensuplarına altını çizerek yazıyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yolladığı yazı burada ve içerisine ikinci katını ise mescit olarak kullandığımız. İptal nedenlerinden birisi mescit açılmış olması. İptal nedenlerinden ikincisi kütüphane açılmış olması. İptal nedenlerinden üçüncüsü de burada bulunan kafenin açılmış olması. Tabii ilginç olan bunların hepsi bir göreve gelmeden sekiz ay önce açılmış yerler. Dolayısıyla geçmiş sekiz ayda sorun olmazken bugün neden sorun ettiniz?

Geçmiş sekiz ayda bunlar sözleşmeye aykırı diye herhangi bir tebligatta bulunmazken bugün niye bir anda yetkiniz olmamasına rağmen bu sözleşmeyi iptal ettiniz. Şimdi sözleşmede şöyle yazıyor; herhangi bir sözleşmede aykırılık varsa bir aylık bir süre verilecek diyor size. O sürenin sonunda düzeltmezseniz sözleşme iptal edilecek diyor. Yine burada Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün protokolü bize herhangi bir süre verilmeden bu üç gerekçe öne sürülüp sözleşmeniz bitirildi. ‘Anahtarları teslim edin’ dendi.”

CHP Örgütü, belediye başkanları destek verdi
Açıklamaya CHP İstanbul İl Örgütü tam kadro destek verirken, İl Başkanı Özgür Çelik, "31 Mart seçimlerinde Beyoğlu'nda demokrasi tecelli etti ve 31 Mart seçimlerinde Beyoğlu halkı bir karar verdi. Beyoğlu halkı 31 Mart'tan itibaren Beyoğlu'nu Belediye Başkanımız İnan Güney'in yönetmesine karar verdi. Ancak 31 Mart'tan bugüne kadar çok planlı ve sistematik bir biçimde, Beyoğlu'nda özellikle bürokratların, birtakım hukuksuz uygulamalarına birtakım engellemelerine birtakım adaletsiz uygulamalarına şahitlik ediyoruz." dedi.

Özgür Çelik, Beyoğlu Belediyesi'ne yönelik engellemelerle ilgili şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta belediyenin ek hizmet binası, hukuksuz bir biçimde boşaltıldı. Evet, Beyoğlu Belediyesi, on yıldır İstiklal Caddesi'nin alt kısmında TRT binasını kullanıyor. Ama Beyoğlu Belediye Başkanımız İnan Güney 31 Mart'ta göreve geldikten sonra 14 yıl bedeli karşılığında TRT binasında belediye hizmet verirken 31 Mart sonrasında 10 milyonluk bir ecrimisil Beyoğlu Belediyesi'ne gönderildi. Ve Beyoğlu Belediyesi'nde kadın el emeği pazarı bir gece yarısı bürokratların talimatlarıyla kolluk kuvvetlerinin marifetiyle kaldırıldı. Bugün de burada Terra Santa'da bir tahliye kararını gönderdiler ve yarın tahliye edilmesiyle ilgili yine bürokratlar eliyle Beyoğlu Belediyesi'nin buradaki hizmetlerini engellemeye çalışıyorlar. Gerçekten şunu çok merak ediyoruz. Şimdi sıra nereye gelecek? Başkanımız da ifade etti. Önümüzdeki cuma günü hangi hukuksuz kararın altına imza atacaklar. Belediyenin hangi hizmetini engelleyecekler? Bunu merak ediyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/beyoglunda-bir-haftada-ikinci-tahliye_206419.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!