Beykoz’a İmar İzni
Bu Defa Hedefte Doğal Sit...
Bakan Açık Açık İsim Verdi:...
Mesire Yeri Beykoz Belediyesi’ne Verildi
Bir Dolgu da Beykoz'a
Beykoz'a Teleferik İnşa Edilecek
Beykoz'da Büyük Rant!
Beykoz Belediyesi Logo Yarışması:...
Acarlar Şirketler Topluluğu'ndan...
Mecidiyeköy ve Beykoz'a Teleferik...
Beykoz Kundura Fabrikası'nda...
Beykoz'daki Spor Tesisi Alanını...
Beykoz Sahili Otopark Oldu
Beykoz'un Yeni Planlarına İtiraz Var
Beykoz’da Kentsel Dönüşüme...
Beykoz'u Bitirecek Plan!
Beykoz’da Sit Alanı Bir Özel Üniversite için İmara Açıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beykoz’da sit alanı olan 60 bin metrakarelik araziyi imara açtı. Bakanlık yaptığı imar planları değişikliğinde araziyi ‘özel eğitim’ alanına dönüştürdü.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un Beykoz ilçesinde sit alanı olan araziyi imara açtı. İmara açılan alanın büyüklüğü 60 bin metrekare. İmar değişikliğiyle yeşil alan olan arazi ‘özel eğitim’ alanı oldu. Korunması gereken yeşil alanda Beykoz Üniversitesi kurulacak. Üniversite inşaatının tabelası alanın hemen başında dikildi.
Yasalara aykırı yapılaşma izni Birgün Gazetesi'nden Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis eski Üyesi İbrahim Doğan yeşil alanın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Bu alanın ve çevresinin ormanlık arazi olduğunu söyleyen Doğan, “İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda da bu arazi sit alanı olarak düzenlenmiş ve korunması gereken yerler içine alınmıştır. Esas itibariyle bölge ormanlık alan içerisindedir. Bu sebeple imara açılması yasalara ve imar kanununa aykırıdır” diye konuştu. Ticari bir düzenleme Planların tamamen ticari bir mantıkla yapıldığını vurgulayan İbrahim Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Netice itibariyle ile Bakanlık tarafından yapılan plan düzenlemesi çevre ve orman yasalarına, imar mevzuatına aykırıdır. Bu aynı zamanda yerel yönetimlerin yetki ve görev alanlarını yok hükmünde saymaktır. Planlar yapılırken plan hiyerarşisi içinde ve bölgenin öznel durumu dikkate alınarak yapılır. Yapılan düzenleme kamu yararı, katılımcılık ilkesi dikkate alınmadan yapılmıştır. Plan otoritelerinin yani meslek odaları ve çevreci kuruluşların görüşleri alınmadan yapılmıştır. Yaşam alanları bu planlarla adete kuşatma altına alınmış ve yok ediliyor. Çevreye ve doğaya zarar veren bu rantiyeci politikaları asla kabul etmiyoruz. Yasal hiçbir dayanağı olmayan bu plana süresi içinde itiraz edeceğiz. Planların yapılmasında kamu yararı esas alınmalı ve siyasi yapıların da bu durumlara el atarak öncülük etmesi gerektiği hususunu savunuyoruz.” |