Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beşiktaş Tersanesi Yeni Gemi Onarım Merkezi Olmaya Aday

Yalova Altınova'daki en son tekniklerle donatılmış Beşiktaş Gemi İnşa ve Onarım Tersanesi gemi inşaatı yanında, panamax tonajlarına kadar her türlü gemiye onarım hizmeti veriyor. Beşiktaş Tersanesi'nin 100 bin metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu belirten Beşiktaş Şirketler Grubu CEO'su Yavuz Kalkavan, tersanede gemi inşa ve onarım

Referans Gazetesi
Beşiktaş Tersanesi Yeni Gemi Onarım Merkezi Olmaya Aday

Yalova Altınova'daki en son tekniklerle donatılmış Beşiktaş Gemi İnşa ve Onarım Tersanesi gemi inşaatı yanında, panamax tonajlarına kadar her türlü gemiye onarım hizmeti veriyor.
 
Yalova Altınova bölgesindeki Beşiktaş Tersanesi'nin 100 bin metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu belirten Beşiktaş Şirketler Grubu CEO'su Yavuz Kalkavan, tersanede gemi inşa ve onarım faaliyetlerinin bir arada yürütüldüğünü söyledi.

Ekim ayında gemi onarımı amaçlı kuru havuzun tamamlanmasıyla birlikte onarım hizmeti vermeye başladıklarını belirten Yavuz Kalkavan, şunları söyledi: "Bu yılın başında İtalyan Grimaldi Grubu ile sahibi oldukları ro-ro gemilerinin Beşiktaş Tersanesi'nde havuzlanması konusunda anlaşma yaptık. Bu aydan itibaren Grimaldi'ye ait gemiler Beşiktaş Tersanesi kuru havuzunda onarıma girecekler. İlk gemi 19 Ocak'ta havuza alınmıştır ve onarımı en yüksek verimlilikle devam etmektedir."

Beşiktaş Gemi İnşa Tersanesi'ni gemi inşa ve gemi onarım olanaklarını çok ön planda tutarak planladıklarını, tersane alanında adeta iki ayrı yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kalkavan, "Gemi onarımını ve bakımını bizim için ana faaliyetlerden biri gördük ve geliştirdik. İstanbul ve Marmara, İzmit Körfezi bölgeleri gemi tamiri piyasasındaki konumları itibariyle son derece cazip coğrafi bir imkanı ortaya koymaktadır. Avrupa'da artık ağır sanayi olarak kabul edilen gemi tamir hizmeti çok zorlaşmaktadır. İşçilerin sosyal hakları, sendikaların tersaneler üzerinde yaptıkları baskılar, çalışma saatlerine getirilen kısıtlamalar nedeniyle Avrupa tersaneleri faaliyetlerini son derece zorlukla götürmekteler veya bazıları kapanmakta. Verdiğim örneklere, Malta ve Yunanistan tersaneleri de dahil. Bu nedenle Türkiye'deki tamir tersanelerinin önemi artmaktadır. Gelecek dönemde bu önem daha da artacak ve Avrupalı armatörlük firmalarının gemilerini onarım için Türk onarım tersanelerine göndermeleri oranı yükselecektir" diye konuştu.

Kriz dönemi olması nedeniyle halen beklenen onarım talebinin görülmediğini kaydeden Kalkavan, bunun armatörlerin filolarındaki yaşlı gemileri onarıma göndermek yerine hurdaya çıkarmalarından kaynaklarındığını söyledi.
 
UN Ro-ro gemileri Beşiktaş Tersanesi'nde onarıma giriyor

Beşiktaş Gemi Onarım Tersanesi'nde halen bir onarım boşluğu olduğunu, ancak önümüzdeki dönemde bu boşluk diliminin dikkat edilecek bir şekilde azalacağı görüşünü dile getiren Kalkavan, "Nitekim gemilerinin onarım kalitesine son derece özen gösteren UN Ro-Ro filosundaki gemiler de yaptığımız anlaşma uyarınca artık Beşiktaş Tersanesi'nde onarıma gelecekler. Tersanemizin gemi onarım kapasitesi çok daha fazla artacaktır. Avrupa son üç yıllık süreçte onarım ve gemi inşa sektöründen giderek çekilmekte. Avrupa'daki bazı tersaneler ise turistik yolcu gemileri gibi çok sofistike gemilere kendilerini odakladılar. Türkiye gemi onarım sektöründe daha önemli rol almaya hazırlanmaktadır. Beşiktaş Tersanesi böyle bir tasarımla projelendirilmiş ve hayata geçirilmiştir" dedi.

Kuruyük gemilerinin büyük onarımı için günümüzde fiyat bakımından en cazip ülkenin Çin olduğunu belirten Kalkavan, bunun fiyat avantajından kaynaklandığını söyledi. Kalkavan, "Zira gemi sacını devlet teşvikiyle indirimli fiyatlarla alıyorlar. Böylesine devlet destekli tersaneler nedeniyle Türk onarım tersanelerinin büyük onarımlar için şansı kalmıyor. Bazı armatörler Uzakdoğu'da çalışmayan gemilerini Türk onarım tersanelerine yönlendiriyorlar. Bunlar konteyner gemileri, tankerler, ro-ro'lar, feribotlar, düzenli hat taşımacılığında yer alan muhtelif tip gemiler, araç taşıma gemileri gibi, bizler için sürekli ve güçlü bir müşteri portföyü oluşturuyorlar. Örneğin Neptun Line'ın Gölcük-İtalya bağlantılı ihraç otomobil taşımaları mevcut. Grimaldi bir diğer örnek" dedi.

Türkiye'nin en büyük avantajının ise, Akdeniz- Ege bölgesindeki tek onarım tersaneler bölgesi olması ve bu bölgelere yakınlığı olduğunu ifade eden Kalkavan, "Bir diğer avantajımız ise İstanbul-Atina arasında uçakla seyahat imkanının verdiği büyük kolaylıklar. Atina, Pire'de Yunan denizciliğinin çok güçlü firmalarının genel merkezleri var. Yunanistan'da kendimi evimizde gibi hissediyoruz. Geleneklerimiz bizi birbirimize çok kolaylıkla kaynaştırıyor. Yunanistan'ın dünyada denizci yapısıyla lider olması, bizler için de büyük bir avantaj. Zira yanıbaşımızdalar. Yunanistan Amerika kıtasında olabilirdi. O zaman çok uzun seyahatler yapmak zorunda kalacaktı" diye konuştu.
 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/besiktas-tersanesi-yeni-gemi-onarim-merkezi-olmaya-aday_75965.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!