Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyenin Hasar Alan Konutları Davalık Oluyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 7 ay önce vatandaşlara teslim edilen ‘Yeşil Topsöğüt Konutları’ 6 Şubat depreminde zarar görmüştü. Site sakinleri ‘deprem yönetmeliğine uygun’ diyerek satılan konutları mahkemeye taşıyor.

yapi.com.tr
Belediyenin Hasar Alan Konutları Davalık Oluyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde AKP'li Yeşilyurt Belediyesi tarafından, 2020 yılında temeli atılan 136 daire, 7 blok, 6 dükkândan oluşan ‘Yeşil Topsöğüt Konutları' yaklaşık 7 ay önce sahiplerine teslim edilmişti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören konutlar oturulamaz hale gelmiş projenin sahibi olan AKP'li Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar depremden 24 gün sonra ağır hasar alan konutları incelemeye gitmişti.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; 7 aylık binaların depremden ağır hasar alarak kullanılmaz hale gelmesinin ardından site sakinleri tarafından yaşanılan mağduriyetin mahkemeye taşınılacağı öğrenildi.

7 aylık bir projenin deprem yönetmeliğine uygun denilmesine rağmen ağır hasarlı hale gelmesine anlam veremediklerini belirten site sakinlerinden Burak Barut şunları söyledi:

“Depremden yaklaşık 24 gün sonra Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar ağır hasar almış sitemizin önüne gelerek incelemeler yaptı. Kendi projesi olmasına rağmen ancak 24 gün sonra gelip kendi projesinin son haline baktı.

Sitedeki ağır hasarı kendisine iletmemize rağmen kimsenin gelmediğini söylememize rağmen ekiplerin siteye gelip inceleme yaptıklarını söyledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar bizlere, ‘sizleri mağdur etmeyeceğiz' dedi. Ancak belediyenin bu konutlarla ilgili yaptığı açıklamada sorumluluğu müteahhit firmaya attı. Yedi aylık bir site neden bu hale geldi kimse anlamış değil. Burada 7 bloğun yedisi de ağır hasarlı. Biz bu durumu site sakinleri olarak mahkemeye taşıyacağız.”

“Deprem yönetmeliğine uygun” denilmişti
Yeşil Topsöğüt Konutları sitesinde projeyle ilgili daha önceden yazılı açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Çınar, projenin deprem yönetmeliğine uygun olduğuna vurgulayarak, şunları söylemişti:

“Güzel ilçemizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. ‘Durmak Yok Yola Devam’ şiarıyla, hizmet üreten belediyecilik anlayışıyla ilçemize, ata toprağımıza canla başla katkı sunmaya gayret gösteriyoruz… Kaliteli ve özellikle deprem yönetmeliğine uygun konut projeleri ile ilçemiz daha güvenli bir yaşam merkezi olacaktır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-hasar-alan-konutlari-davalik-oluyor_194957.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!