Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye İptal Ettiği İhaleyi 2 Katına Aynı Firmaya Verdi

Afyonkarahisar Belediyesi, 21 milyon liraya ihale edilen ve fore kazıkları çakıldıktan sonra firmanın tasfiyeye gitmesiyle iptal edilen Millet Kütüphanesi işini yeniden ihale ederek 43 milyon lira bedelle yine aynı firmaya verdi.

yapi.com.tr
Belediye İptal Ettiği İhaleyi 2 Katına Aynı Firmaya Verdi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Eylül ayı meclis toplantısına CHP'li Meclis Üyesi Hüsnü Taşer, AKP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e geçtiğimiz yıl 21 milyona ihale edilen ancak müteahhidin tasfiyeye gitmesi üzerine yeniden ihale edilen Afyonkarahisar Millet Kütüphanesi ve Garnizon Millet Bahçesi'ndeki son durumu sordu.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; AKP'li Başkan Zeybek, Millet Kütüphanesi'nde tasfiye üzerine yeniden ihaleye gidildiğini belirtti.

Zeybek, “Millet Kütüphanesi'ni alan firma ilk olarak tasfiyeye gitti. Daha sonra yeniden ihale yapıldı. 43 milyona bu ihale gitti. Teslim başladı. Arkadaş inşaata başladı. İhaleyi Sayın İnşaat aldı. Daha önce de o almıştı zaten.” dedi.

Bunun üzerine araya giren CHP'li Taşer, “21 Milyon liraya alındığında da bu firma değil miydi zaten. Neden işi bıraktıktan sonra aynı firmaya iş verildi?” diye sordu. Başkan Zeybek ise,  “İhale herkese açıktı. En düşük veren o arkadaştı.” yanıtını verdi.

57 milyonluk millet bahçesi projesi ihalesi de aynı firmaya
57 Milyon liraya ihale edilen Garnizon Millet Bahçesi projesi işinin de aynı firmaya verildiğini kaydeden AKP'li Zeybek şunları söyledi: “İhalelerimizi kamu ihale kuruluna göre yaptık. En düşük fiyatı kim verdiyse işi o alıyor. Orayı (Garnizon Millet Bahçesi alanı) alan da Sayın İnşaat. Kimseye iltimas geçme gibi bir hakkımız ve yetkimiz yok.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-iptal-ettigi-ihaleyi-2-katina-ayni-firmaya-verdi_192646.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!