Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediye Binası Yıkıldı, Deliller Yok Edildi

Nurdağı’ndaki deprem davalarında skandal yaşanıyor. Depremden sonra alelacele yıkılan Nurdağı Belediyesi mahkemelere, “Binamız yıkıldı, evrak yok” yanıtını veriyor.

yapi.com.tr
Belediye Binası Yıkıldı, Deliller Yok Edildi (Fotoğraf: BirGün)

Deprem felaketi 11 kentin yıkımına neden oldu, binlerce binada 50 binden fazla yurttaş yaşamını yitirdi. Ancak deprem davalarında her geçen gün yeni bir skandala imza atılıyor. Yakınlarını kaybedenler, depremzedeler adaletsizliğe isyan ediyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; deprem felaketinde en fazla yıkımın yaşandığı yerlerin başında gelen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşananlar da skandallar zincirinin çarpıcı bir örneği…

Mahkemeler AKP’li Nurdağı Belediyesi’nden yıkılan binaların “yapı ruhsatlarını, yapıl kullanma izinlerini ve onaylı mimari projelerini” talep ediyor. Nurdağı Belediyesi ise mahkemelere gönderdiği resmi yanıtlarda “6 Şubat 2023’te depremde belediye binasının da yıkıldığı ve bu nedenle davaların seyrini etkileyecek evraklara ulaşılamadığı” ifade ediliyor.

Nurdağı’nda birçok deprem davasını takip eden ve depremzedelerin avukatlığını üstelenen Aykut Başderici ise yaptığı açıklamada ağır hasar alan belediye binasının alelacele yıkıldığını ve delil karartıldığını vurgulayarak şunları anlattı:

“Nurdağı ilçesinde meydana gelen bir yıkımla ilgili açmış olduğumuz birtakım seri davalarda Nurdağı Belediyesi tarafından şöyle bir cevap gelmektedir: ‘6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde belediye binamız yıkılmış olduğundan taşınmaza ait mimari projeye ulaşılamamıştır.’ Hatırlarsınız; depremden hemen sonra Nurdağı Belediye binası iş makineleri ile alelacele yıktırılmıştı. Davanın ispatı açısından belediyeden istenen evraklar çok elzemdir. Belediyenin kusuruna dayanabilmemiz için evrakların tam ve eksiksiz bir şekilde mahkemeye teslim edilmesi gerekmektedir. Bu binanın alelacele neden yıkıldığı konusundaki merakımızı da anlamış olduk.”

Öte yandan dönemin AKP’li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, müteahhitliğini yaptığı iki bina depremde yıkıldığı için tutuklanmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-binasi-yikildi-deliller-yok-edildi_204951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!