"Enerji Verimliliği için Isı Yalıtımı"
Baumit Ahbap Derneği ile İş...
Baumit ile Sağlıklı Yaşam Alanları
Baumit'ten Protect 2K Elastic...
Baumit'ten "HobbyBeton"
Baumit'ten Enerji Verimliliği Haftası Açıklaması
Sürdürülebilir bir dünya için son yıllarda enerji verimliliği konusunda bireysel farkındalığın arttığına işaret eden Baumit, hayatımızı geçirdiğimiz konut ve iş yerlerimizde doğru ısı yalıtımı ile enerji tüketiminin yüzde 50 oranında azaltılabileceğine dikkat çekiyor.
Baumit, Enerji Verimliliği Haftası’nda, 2019 yılının verilerine göre Türkiye’de enerjinin yüzde 33’ünün binalarda kullanıldığına, yalıtımsız binalardaki harcanan enerjinin yüzde 80’inin ise ısıtma-soğutmaya harcandığına dikkat çekiyor. Konut alırken iç mekan detaylarına daha fazla önem verildiğini oysaki binaların ısı yalıtımlı dış cephelerinin tasarruf, enerji verimliliği ve çevre açısından çok daha önemli olduğunu söyleyen Baumit Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, ısı yalıtımının dünyamıza, çevremize ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzdan dolayı artık mutlak bir zorunluluk olduğunu vurguluyor. İMSAD’ın (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) verilerine göre, ülke olarak 2019’da ithal ettiğimiz enerji miktarı 41 milyar dolar iken toplam kullandığımız enerji 58 milyar dolar seviyesinde. Yaklaşık yüzde 70’ini ithal ettiğimiz bu enerjinin en büyük kısmı ise yüzde 35 oranıyla konut ve hizmetler bölümünde kullanılıyor. Yani enerji en fazla konut ve hizmetler alanında tüketiliyor, bunun karşılığında da yaklaşık 20 milyar dolar bedel ödeniyor. Ülke ekonomisi için 10 milyon TL tasarruf imkanı Binaların sadece yüzde 20’si yalıtım ile ilgili mevzuatlar kapsamında!
* Baumit Hakkında 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Avusturya merkezli Schmid Industrie Holding’in en büyük şirketlerinden biri olan ve Avrupa’nın mantolama devi olarak anılan Baumit. 25 ülkede, 40’ın üzerinde üretim tesisi ile yıllık 6,5 milyon ton üretim kapasitesi ile hizmet vermektedir. Bugün ciro büyüklüğü 1 milyar euroyu aşmış olan Baumit, Türkiye'de 2007 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Gebze'de bulunan Türkiye üretim tesisi 2008'de faaliyete geçmiştir. Toplamda 14 milyon euroluk bir yatırımla açılan tesis, yıllık 300 bin ton üretim kapasitesine ve likit üretim yeteneğine sahiptir. |