Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık, Kıyıları Şirketlere Vermeye Devam Ediyor

Çevre Bakanlığı ‘Denizler halkındır’ projesini tanıtırken, kıyı talanı haberlerine her gün yenisi ekleniyor. MUÇEV’in Marmaris Selimiye’de yeni bir alanı yat limanı için kiraladığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Bakanlık, Kıyıları Şirketlere Vermeye Devam Ediyor (Fotoğraf: AA)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, “Denizler halkındır’ kampanyasını tanıtırken, bir yandan da kıyıların talanına izin veriyor. Göstermelik kampanya sürerken Marmaris’i adeta yok eden MUÇEV’in Marmaris Selimiye’de, yeni bir yat limanı için tarım arazilerinin bulunduğu alanı kiraladığı ortaya çıktı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; bu alanın kiralanmasına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, 3 Nisan’da onay verdiği öğrenildi. Şirket bölgeyi 4 Haziran 2053 tarihine kadar kullanabilecek. Bakanlık bölgede tarım yapmak isteyen yurttaşların başvurusunu ise reddetti. Bölge aynı zamanda özel çevre koruma statüsüne sahip. Yurttaşlar ise MUÇEV’e tepkili.

MUÇEV’in Marmaris’teki kıyıları işgal projeleri bununla sınırlı değil. MUÇEV Selimiye mahallesinde yer alan 45 teknelik yat limanının kapasitesini 70’e çıkarmak için başvuru yaptı. Çevre Bakanlığı 30 Mayıs 2023’te imar planı değişikliğine gitti. İmar planına bölge halkı itiraz etti ancak sonuç alınamadı. Şirket son olarak yat limanını genişletmek için ÇED süreci başlattı.

7 bin 992 metrekarelik alanda yapılmak istenen proje; özel çevre koruma bölgesi, doğal sit ve önemli doğa alanı statüsünde bulunuyor. Bölge halkının projeye karşı mücadelesi sürüyor.

Şirketin ilçedeki bir diğer faaliyeti ise Okluk Koyu’na komşu olan Karacasöğüt Koyu’nda yaşanıyor. ‘MUÇEV ve Global Marin isimli şirketler, bir süredir yat yanaşma iskelesi projeleri için çalışma yürütüyor. Koyda arkeolojik kalıntılar da ortaya çıktı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-kiyilari-sirketlere-vermeye-devam-ediyor_204851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!