Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Şimşek: Milli Gelirde Makyaj Olmaz

Maliye Bakanı Şimşek, milli gelirde makyaj olmayacağını belirterek "Milli gelir cari, reel ve satın alma gücüne göre arttı. Makyajlama asla olmaz. Kur çok oynak olduğu için satın alma gücünü baz aldık" dedi.

yapı.com.tr
Bakan Şimşek: Milli Gelirde Makyaj Olmaz

Dünya Gazetesi'nin derlediği habere göre, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bütün dış şokların tam merkezinde bulunduğunu belirterek, "Avrupa en büyük ortağımız. Rusya küçülüyor, gelişmeler ortada. Ortadoğu'un halini benim anlatmama gerek yok. Tüm bunlara rağmen Türkiye 2015 yılı büyüme rakamını yüzde 4'ten yüzde 3'e revize etti. Yüzde 3'lük büyüme bugünkü konjonktürde iyi" dedi.

Maliye Bakanı, rakamlarda revizyon ile ilgili olarak ise "Rakamlarda makyaj yok, herş ey çok açık ve net. Satın alma gücüne göre milli gelirde bir düşüş yok. Milli gelir cari, reel ve satın alma gücüne göre arttı. Makyajlama asla olmaz. Kur çok oynak olduğu için satın alma gücünü baz aldık'' dedi.

 


Orta vadeli programda seçim sonrası revizyon yapılabileceği ile ilgili not konusunda ise Şimşek, "AK Parti karşısında diğer partiler birleşti. Biz hükümet kurabildik mi, hayır. Seçim hükümetine katkı vermediler. Ak Parti tek başına iktidar olursa, OVP'ye sadık kalırız olağanüstü şeyler olmazsa" dedi.

Bakan Şimşek, vaatlerinin net etkisinin 19,3 milyar lira olduğunu, vaatlerinin makro dengeleri bozacak düzeyde olmadığını ve vaatlerin maliyetinin milli gelirin yüzde 1'i oranında olduğunu söyledi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-simsek-milli-gelirde-makyaj-olmaz_137708.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!