Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AURA İstanbul 2022 Güz Dönemi Sertifika Programı Katılımcıları Belli Oldu

Mimarlık, kentsel tasarım ve kentsel peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara araştırma ve eğitim ortamı sunan AURA İstanbul Sertifika Programı başvuru değerlendirmeleri sonuçlandı. 10 Ekim tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecek olan programa 18 kişi katılmaya hak kazandı.

yapi.com.tr
AURA İstanbul 2022 Güz Dönemi Sertifika Programı Katılımcıları Belli Oldu

2022 Güz Dönemi Sertifika Programı, 31 farklı üniversitenin mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı bölümleri lisans mezunlarından yoğun ilgi gördü. Başvurular; Ayşegül Kuruç, Ersen Gürsel, Sinan İzgi, Yılmaz Değer ve Kurtul Erkmen‘in yer aldığı seçici kurul tarafından değerlendirildi. Başvuran adayların CV, Portfolyo ve Niyet Mektubu dokümanlarının incelenmesinin ardından mülakata katılacak adaylar belirlendi. Ön değerlendirmeyi geçen adaylar ile yapılan görüşmelerin ardından mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinden mezun 18 katılımcı ücretsiz olarak programa katılmaya hak kazandı.

AURA İstanbul 2022 Güz Dönemi Sertifika Programı’na katılmaya hak kazananlar:

Abduljalil Baba Abdullahi (Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık), Alara Naz Aydın (Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık), Ayşe Feyza Karakoç (İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mimarlık), Ayşe Melis Göksan (Rhode Island School of Design/Royal College of Art, Mimarlık), Berkay Can (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık), Beyzanur Özteker (Maltepe Üniversitesi, Mimarlık), Burak Kavraroğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık), Can Kayaaslan (TED Üniversitesi, Mimarlık), Dilara Gülen (Bahçeşehir Üniversitesi, Mimarlık ve İç Mimarlık), Gizem Özmen  (Trakya Üniversitesi, Mimarlık), Gülçiçek Karaman (İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık), Işılay Türküm (FMV Işık Üniversitesi, Mimarlık), İrem Azak (MEF Üniversitesi, Mimarlık), Mevlüt Bingöl (İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık), Serra Aleyna Bilgin (Kadir Has Üniversitesi, Mimarlık), Şeyma Kurucu (TED Üniversitesi, Mimarlık), Yasin Toprak (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık), Yeliz Kaya (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık)

PROGRAM İÇERİĞİ

Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel meselelere disiplinler arası bakış açısı ile yaklaşıyor.

Akademi’nin araştırma programı, ilgi alanları ve deneyimleri farklı olan katılımcıların kişisel beklentilerine yanıt verecek şekilde geniş kapsamlı olarak oluşturulmuştur. Araştırma sürecinde mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında, tarihsel-kuramsal arka plana ve çözümlemeci boyuta odaklanılacak, mimarlığı kültürel bir üretim biçimi olarak kavrayacak çalışmalar sürdürülecektir.

Programın genel amacı, katılımcıların yapılı çevre üzerinden hem sosyal, hem politik, hem de ekolojik bağlamları anlamalarına, eş zamanlı olarak da tasarım, temsil ve uygulama teknolojileri konularında kavramsal ve teknik yeterlilik düzeylerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

Katılımcılar, kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda, İstanbul’a ilişkin proje ve araştırma konusunu netleştirip, stüdyo yürütücülerinin danışmanlığında çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.

Hazırlanan içerik, AURA İstanbul bünyesinde yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin seminer dizilerine, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi Aurası Konferanslarına, Exlibris AURA kitap söyleşilerine, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölyelere katılma olanağı sunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aura-istanbul-2022-guz-donemi-sertifika-programi-katilimcilari-belli-oldu_192657.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!