Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Amerikan Şirketi, Ankara’ya HES Kurmak İstiyor

Yurttaşlar, Ankara Çayı üzerine kurulacak HES için bugün açıklanan halkın katılımı toplantısını ‘yaptırmayacaklarını’ söyledi.

yapi.com.tr
Amerikan Şirketi, Ankara’ya HES Kurmak İstiyor (Fotoğraf: AA)

ABD’li şirket H2O International’ın Ankara Polatlı’da kurmak istediği hidroelektrik santrali (HES) projesine ilişkin süreç devam ediyor. Şirketin Sakarya Havzası’nda bulunan Ankara Çayı üzerine kurmak istediği HES ise yurttaşların tarım arazisini tehdit ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, projelere ilişkin halkın katılımı toplantısı yapılmasına karar verdi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; projenin birinci kısmı için yapılan HKT dün gerçekleştirildi. Bugün ise ikinci kısmın toplantısı yapılacak. Ardından projenin “İnceleme Değerlendirme Komisyonu” süreci devam edecek.

Projeyi istemediklerini vurgulayan yurttaşlar, “Burası birinci sınıf tarım arazisi. Burada sulu tarım yapıyoruz. Suyumuz olmazsa ürün de olmaz. Çay kenarındaki pompalarla arazilerimizi suluyoruz. Seviye değişince pompalar da etkilenecek. Dün yapılan birinci kısım toplantısında herkesin soruları cevaplandı. Bugün ise toplantıyı yaptırmamayı düşünüyoruz. Toplantı yapılacak yeri kapatıp, kimseyi almayacağız.” ifadelerini kullandı.

Şirketin Ankara Çayı üzerine kurmak istediği HES kapsamında 38 tesis kurulacak. Çay üzerine kurulan bu tesislerin her birinde üç adet türbin bulunacak. Toplamda 144 türbin yerleştirilecek. 12 ay boyunca inşaata ön hazırlık yapılacak. İnşaatın iki yıl içerisinde bitmesi öngörülüyor. Bunun yanında projenin yapılacağı alanların yüzde 80.9’u devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğu alanlardan oluşuyor. Yüzde 19.1’i ise yurttaşların tarımcılıkla uğraştığı alanları kapsıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/amerikan-sirketi-ankaraya-hes-kurmak-istiyor_205977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!