Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Altensis, Karbon Ayak İzini Çıkarmaya Yardımcı Oluyor

Altensis, son yıllarda uluslararası ticarette ön plana çıkmaya başlayan sera gazı emisyon takibi konusuna yönelik geliştirdiği QuickCarbon isimli yazılım ile şirketlerin bu konuda işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

yapi.com.tr
Altensis, Karbon Ayak İzini Çıkarmaya Yardımcı Oluyor

Kurulduğu 2008 yılından bu yana sunduğu sürdürülebilirlik ve yeşil bina danışmanlık hizmetleri ile firma ve işletmelerin çevresel yaklaşımlarına destek olan Altensis, yeni bir hizmetini tanıttı. Birçok firma için karbon ayak izini belirlemek, ölçüp denetlemek çok önemli, özellikle yurtdışına örneğin AB ülkelerine, mal veya hizmet ihracı yapan firmalar için zorunlu. Karmaşık ve uğraştıran bir raporlama sistemi ile ölçülebilen karbon ayak izi hesaplaması işi artık bir yazılımla kolay hale geliyor. Altensis ekibinin, şirketlerin bu konuda işlerini kolaylaştırmaya dönük olarak faaliyete soktuğu QuickCarbon, tüm önemli Sera Gazı standartları ve referanslarını güncel olarak kapsıyor.

Firmalara ISO 14064-1 Denetimine Hazır Raporlama Fırsatı
Altensis’in sera gazı danışmanlığında edindiği tecrübe ve bilgi birikimini elektronik ortama aktardığı QuickCarbon yazılımı, tüm önemli Sera Gazı standartları ve referanslarını güncel olarak kapsıyor. Şirketlerin sera gazı emisyonlarını izlemesi, takip etmesi ve yönetmesi konusundaki sıkıntılarına son veren QuickCarbon, aynı zamanda firmaların ihtiyaçlarına paralel olarak ISO 14064 standardına uygun denetime hazır raporlama sunabiliyor.

İhtiyacı Karşılayan ve Karmaşık Olmayan Çözüm Sunuyor
Mevcutta bankacılık, üretim ve hizmet sektöründen kullanıcılarının bulunduğu yazılım, firmaların sera gazı hesaplaması için dışarıdan danışmanlar ile çalışma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Altensis yöneticisi Berkay Somalı, QuickCarbon sayesinde şirketlerin karbon yönetimi ve raporlama ihtiyaçlarını kullanıcı dostu arayüzlü bir çözümle giderdiklerini ifade etti.

Günümüzde birçok firma için karbon ayak izini belirlemenin önemli ve özellikle yurtdışına mal veya hizmet ihracı yapan firmalar için gerekli olduğunu anlatan Berkay Somalı, QuickCarbon yazılımının karmaşık karbon ayak izi hesaplaması işlemlerini, şirketlerin kendi bünyesindeki sera gazı konusunda uzman olmayan çalışanları tarafından kolaylıkla yapılmasını sağlayan bir platform olduğunu belirtti.

Ayrıntılı bilgiye linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/altensis-karbon-ayak-izini-cikarmaya-yardimci-oluyor_169818.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!