Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alpargün Apartmanı Davası, Tüm Deprem Davalarına Emsal Olabilir

Mahkeme, depremde 96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı’nın müteahhidinin 'olası kasttan' ifadesinin alınması talebini kabul etti. Ceza da olası kasttan verilirse sonuç emsal niteliği taşıyacak.

yapi.com.tr
Alpargün Apartmanı Davası, Tüm Deprem Davalarına Emsal Olabilir (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinde Adana’da 96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Alpargün 27 Haziran'da ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada Hasan Alpargün'ün ‘Olası kastla insan öldürme’ suçundan yargılanması gündemde. Bu gelişme, Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Alpargün’ün depremde vefat eden 96 kişiyi öldürme suçundan ağır ceza almasının önünü açabilir. Davanın avukatları mahkemenin, Hasan Alpargün’e ceza vermesi durumunda, depremden etkilenen diğer kentlerdeki yargılamalara da emsal olabileceğini belirtti.

Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre; Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şube Başkanı Baran Taygun Metin, 'olası kast'ın iddianamede 'taksirle ölüme neden olmaya' çevrildiğini söyledi. Hasan Alpargün’ün olası kasttan ifadesinin alınması isteyen avukatların talebini mahkeme kabul etti. Ayrıca davanın ikinci duruşmasında savcının mütalaa vermesi bekleniyor.

Avukat Baran Taygun Metin, yaptıkları itirazlar neticesinde, Hasan Alpargün’ün olası kasttan ifadesinin alındığını belirterek şöyle konuştu: “Son bilirkişi raporuyla birlikte kamu görevlilerinin de yargılanabilmesinin önü açıldı. Olası kasttan ceza aldırabilirsek, kararın sadece deprem dosyaları değil, maden ve iş cinayetleri dosyaları için de emsal nitelikte olabileceğini düşünüyorum.”

Deprem, maden ve iş kazaları gibi çok ölümlü olaylarda sorumluların 'taksirle öldürme veya yaralanmaya neden olma suçlarından yargılanması, verilen cezaların düşük kalması ve caydırıcı olmaması nedeniyle eleştiriliyordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alpargun-apartmani-davasi-tum-deprem-davalarina-emsal-olabilir_205251.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!