25. Yılını Kutlayan Rehau...
Çevre Ödülü Sahiplerini Buldu
'Merkezi Isıtma'ya 'Kilo' Ayarı
Almanya'da KOBİ'ler 2014'te...
Geleneksel Enerji Santralleri...
Yenilenebilir Enerji Dönüşümü...
Almanya Ekolojik Elektrik...
Almanya'da İş Dünyası Yeni...
Büyümeyi "İnşaat" Yavaşlattı
Enerji İthalatı Düşüyor!
Dünya Enerji Sistemini Dönüştürecek...
Almanya 'Yenilenebilir Enerji'...
Almanya'da Büyümeye Beklentileri...
Enerji Verimliliği Sağlayan...
Enerji Verimli Yeşil Binalar,...
“Enerji İhtiyaçlarını Düşürmekten...
Enerji Verimli Bina Tasarımında...
ClimaDesign Gelecek Odaklı...
Almanya’da Hedef Enerji Kullanımını Yüzde 50 Azaltmak!
EGS-plan Internation GmBH Firması’nın ortağı ve yöneticisi Yük. Müh. Robert Himmler, Almanya’da enerji kullanımı 2050 yılına kadar yüzde 50 azaltmayı planladıklarını açıkladı.
REHAU, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen 'ClimaDesign, Gelecek Odaklı Planlama & İnşaat Konferansı’na katılan Yük. Müh. Robert Himmler, Almanya’nın enerji tüketimini azaltma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ülkelerinde 2050 yılına kadar enerji tüketimini yüzde 50 azaltmayı hedeflediklerini söyleyen Himmler, “ Sanayileşme ile artan karbondioksit çıktısı dünyayı ciddi ölçüde ısıttı. 2100 yılına kadar ısının 2,8-5,5 santigrat artacağı öngörülüyor. Bu da demek ki bizi önemli doğal afetler bekliyor” diye konuştu. Almanya’daki yeni evlerde yenilenebilir enerji kullanım oranın istenen seviyede olmadığını dile getiren Himmler, enerji konusunda yapılacak yatırımın Almanya’da nasıl finanse edileceğinin hala tartışıldığını söyledi.
EGS-plan Internation GmBH Firması’nda ortaklık ve yöneticilik görevini sürdüren Himmler bugüne kadar onlarca konut projesinin enerji tedarik konseptinin tasarım ve yönetimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Himmler, düşük enerji (Enerji Forum binası) sıfır enerji (Solon AG binası) ve artı enerji ( SMA 33 binası) kullanımı yaptıkları 3 pilot projeden ayrıntılar paylaştı. Düşük Enerji için yaptıkları çalışma sonrası söz konusu yapıda enerji tüketimini yüzde 75’in üzerinde azalttıklarını belirten Himmler, bunların yanında ‘su tabanlı ısıtma ve soğutma sistemi’ ile ‘havalandırma sistemini cepheye entegre etme’ gibi yeni çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Himmler, Almaya’da 1920 yılında inşa edilen bir yapı içim su tabanlı ısıtma ve soğutma sistemi uyguladıklarını ve başarılı olduklarını söyledi. Himmler, cepheye entegre havalandırma sisteminin ise birbiriden bağımsız üniteleri olan ofis projeleri için uygun olduğunu ifade etti. Himmler, 1990’da kurulan ve 2007’de uluslararası piyasaya adım atan şirketlerinde konutlardan ofis binalarına, toprak kaynaklı ısı pompası sistemlerinden, güneş enerjisi sistemlerine, fotovoltaik sistemlerden, absorbsiyonlu chillerlere kadar farklı konseptlere dayanan yüzlerce projenin modellemesini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Himmler, yapılan çalışmaların sonrasında ölçümleme ve doğrulama hizmeti de sunduklarını söyledi. Yaptıkları plot çalışmaları gelecekte önem kazanacağına dikkat çeken Himmler, gayrimenkul sektöründe akıllı bina teknolojisiyle üretilen bina sayısının hızla artığını sözlerine ekledi.
|