Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akkuyu Nükleer Santrali Hakkındaki Soru İşaretleri Devam Ediyor

CHP PM üyesi Baran Bozoğlu, Akkuyu hakkında kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğini söylerken; Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kırmızı da “Neresinden tutarsanız elimizde kalan bir süreçle karşı karşıyayız” dedi.

yapi.com.tr
Akkuyu Nükleer Santrali Hakkındaki Soru İşaretleri Devam Ediyor (Fotoğraf: AA)

Mersin’de Akkuyu Nükleer Santrali’nin birinci ünitesinde genel inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla santral yeniden medyada gündeme geldi. Fukuşima ve Çernobil gibi örnekleri anımsayan yurttaşlar, Akkuyu Nükleer Santralı’nın doğurabileceği tehlikeleri merak ediyor.

Cumhuriyet’ten Emirhan Çoban’ın haberine göre; konuya ilişkin konuşan CHP PM üyesi ve eski TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, “Çalışmalarda ne gibi hazırlıklar yapıldığı konusunda kamuoyuyla somut bilgiler paylaşılmadı. Olası bir kaza durumunda insanlar nasıl hareket edecekler, kamu kurumları neler yapacak gibi sorular netleştirilmedi.” dedi.

Bozoğlu, soğutma suyu olarak deniz suyu kullanılacağını söyleyerek “Bu ısıtılan su denize geri verilecek. Bu ısınmış suyun bölgedeki ekosistemi olumsuz etkilememesi mümkün değili” ifadelerini kullandı.

‘Zararı Türkiye’ye’
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırmızı da projenin Rusya ile 2010 yılında yapılan anlaşmaya dayandığını vurguladı. Kırmızı, “Bu proje bize ait bir proje değil. Her şeyi Rusya Atom Enerjisi Kurumu’na ait. Üretim sahibi Rusya, olası kazaların bütün etkileri ise Türkiye’ye yansıyacak. Neresinden tutarsanız elimizde kalan bir süreçle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akkuyu-nukleer-santrali-hakkindaki-soru-isaretleri-devam-ediyor_205190.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!