Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akkuyu Nükleer A.Ş.’den Patlama Açıklaması

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santral inşaat alanında patlama yaşandığı iddiasına ilişkin açıklama yapan firma, patlamanın inşaat alanında değil, yol yapım inşaatında gerçekleştiğini duyurdu.

yapi.com.tr
Akkuyu Nükleer A.Ş.’den Patlama Açıklaması

Mersin Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santral inşaat alanı yakınlarında dinamit patlamasından hemen sonra çekilen  görüntülerde, park halindeki araçlardaki hasar yer almıştı.

Sözcü’de yer alan habere göre; CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akkuyu Nükleer Güç Santral inşaat alanında yaşandığını öne sürülen patlamanın görüntülerini paylaşıp, “Yarın yaşanabilecek korkunç bir nükleer patlamanın ayak sesleri hepimizi uyarıyor. Cennet Mersin, cehenneme dönebilir. Yarın çok geç kalmış olabiliriz. Nükleer Santral inşaatını derhal durdurun!” ifadelerini kullanmıştı.

Akkuyu Nükleer A.Ş.,  olaydan iki gün sonra yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada patlamanın santral inşaatında değil, yol inşaatında olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, “25 Ekim 2020 tarihinde Gülnar ilçesi sınırları içerisinde yürütülen yol yapım çalışmaları esnasında, meydana gelen patlamalar nedeniyle Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmakta olan personele ait birkaç binek aracı hasar görmüştür. Bahse konu yol yapım çalışmaları, Akkuyu NGS inşaatı ile ilgili olmayıp müteahhitlik firmaları tarafından yürütülmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Olay sonucu yaralanan kimsenin olmadığının belirtildiği açıklamada, “Akkuyu Nükleer A.Ş., meydana gelen olayın araştırılması, saha çalışanlarına ait araçların gördüğü hasarın tazmin edilebilmesi ve ileride bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, çalışmaları yürüten şirketlere başvuruda bulunmuştur.” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akkuyu-nukleer-a-s-den-patlama-aciklamasi_182481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!