Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, ''akıllı Şebeke sistemi'' ile tüketilmeyen her megavat/saat güç için karbon emisyonunun azaldığını ve üretilmeyen her megavat/saat için atmosfere bir ton daha az karbon salındığını bildirdi.
Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, Yeşil İş Konferansı kapsamında gerçekleştirilen ''Akıllı Şebekeler'' konulu oturumda yaptığı konuşmada, enerji ihtiyacının 2050 yılına kadar bugünkü tüketiminin 2 katına çıkacağını ve enerjinin maliyetinin daha da artacağını belirterek, elektriğin akıllı şebekeler ile verimli, sürekli, ekonomik ve güvenli bir şekilde sağlandığını bildirdi.
Akıllı şebekelerin, elektrik üretiminin çevresel etkisini önemli ölçüde azaltarak daha konforlu, rekabetçi ve sürekli enerji kaynağı sunduğunu ifade eden Keçiciler, iklim değişimi ve sera gazlarının etkisinin azaltılmasının artık global bir hedef haline geldiğini kaydetti.
Keçiciler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Önümüzdeki hedef 2030 yılında enerji ihtiyacı tam 2 katına çıkarken karbondioksit emisyonunu yarı yarıya düşürmektir. Elektrik, elektronik ve haberleşme endüstrisinin sağladığı akıllı şebeke çözümleri bu zorlukları aşabilecek kapasitededir. Akıllı şebeke, elektrik üretimi ve elektrik ihtiyacı arasındaki dengeyi sağlamaya yardımcı olacak ve ihtiyaç duyulan altyapıyı optimize edebileceği gibi daha fazla yeşil enerji üretimini de sağlayabilecektir. Akıllı şebeke sistemi ile tüketilmeyen her megavat/saat güç için karbon emisyonu azalmakta ve üretilmeyen her megavat/saat için atmosfere bir ton daha az karbon salınmaktadır.''
Konferansta, ''Uzaktan Enerji İzleme'' konusunda bir sunum yapan Schneider Electric İş Geliştirme Direktörü Hares Harbe de web tabanlı teknoloji ile uzaktan enerji izleme sistemi sunan Schneider Electric'in, enerji verimliliği ile bina performansının sürekli olarak geliştirilmesine olanak sağlayan bilgi, analiz ve rehberlik sunduğunu belirtti.
|