Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5 Bin Lira Maaşla Vinç Operatörü Bulunamıyor

Ekonomik kriz yüzünden işsizlik çığ gibi büyürken, diğer yandan bazı alanlarda çalıştırılacak eleman bulunamıyor. Ekim 2008 dönemi itibarıyla işsizlik oranının yüzde 10,9 olarak hesaplandığı Türkiye'de, vinç sektörü bin 500 ile 5 bin lira arasında maaşla çalışacak operatör bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Zaman Gazetesi
1 5 Bin Lira Maaşla Vinç Operatörü Bulunamıyor

Ekonomik kriz yüzünden işsizlik çığ gibi büyürken, diğer yandan bazı alanlarda çalıştırılacak eleman bulunamıyor. Ekim 2008 dönemi itibarıyla işsizlik oranının yüzde 10,9 olarak hesaplandığı Türkiye'de, vinç sektörü bin 500 ile 5 bin lira arasında maaşla çalışacak operatör bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ile İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği Başkanı Rızanur Meral, Türkiye vinç sektöründe 250 firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. Vinç imalatında sıkıntılı bir dönem yaşandığını, 2007'den bu yana imalat oranlarının sürekli düştüğünü dile getiren Meral, imalattaki bu düşüşte, global kriz, inşaat sektöründe yaşanan durgunluk ve leasingdeki KDV oranının yüzde 1'den 18'e çıkmasının etkili olduğunu kaydetti. Sektörün son yıllarda, eğitim sistemindeki yanlışlıklar sebebiyle kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını vurgulayan Meral, "Vinç sektöründe aylık bin 500 ile 5 bin lira arasında değişen maaşla çalışacak operatör bulmakta zorlanıyoruz. Kriz öncesi en düşük maaş 2 bin lira civarındaydı. Bir tarafta iş var, diğer tarafta iyice hissedilen işsizlik sorunu, ama ikisini bir araya getirmek mümkün olmuyor. Her yıl en az bin 500 vinç, sektöre giriyor. Bunları kullanacak kişiler ve bakımını yapacakları hesaplarsanız yılda bin 500 ile 4 bin 500 arasında ilave istihdama ihtiyaç duyuluyor ama alanında uzman kişi bulunamıyor." dedi.

Meral, sektördeki sıkıntılara çözümün ilk adımı olarak ortak bir komite oluşturarak hem teknik eleman hem de operatör eğitimi vermeye başladıklarını ve bu iş için 1 milyon liralık bir bütçe oluşturduklarını söyledi. İş makineleri teknik eğitim programına katılan öğrencilere eğitim sonunda sertifika verileceğini ifade eden Meral, ilk olarak Haydarpaşa Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde uygulanacak bu eğitim programının, daha sonra diğer teknik liselerde yaygınlaştırılabileceğini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/5-bin-lira-maasla-vinc-operatoru-bulunamiyor_65959.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • OPERATÖRLÜK COK MU ZOR BİR MESLEK? BEN 30 YAŞINDAYIM VE BU İŞİ YAPMAK İSTİYORUM. NE YAPMAM GEREKİYOR? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!