Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3D Baskılı Metal Köprü’de Digiwave III İmzası

Lincoln Electric yenilikçi kaynak makinesi Digiwave III ile dünyanın ilk 3D Baskılı Metal Köprüsünün tüm kaynak işlemlerini üstleniyor.

yapi.com.tr
3D Baskılı Metal Köprü’de Digiwave III İmzası

Lincoln Electric, kaynak makinesi Digiwave III ile; Amsterdam'daki Oudezijds Achterburgwal Kanalı üzerine kurulacak olan dünyanın İlk 3D Baskılı Metal Köprüsünün (MX3D) tüm kaynak işlemlerini gerçekleştiriyor. Paslanmaz çelik malzeme kullanılarak 3B (üç boyutlu) baskı yöntemiyle inşa edilen köprü Digiwave III kaynak makinesi ile 3D baskı şeklinde oluşturuluyor. Köprü yapımında 3 adet Digiwave III kaynak makinesi kullanılıyor. MX3D'nin 3 boyutlu baskı yöntemiyle inşa ettiği 12 metrelik çelik köprünün yapımında kullanılan tipik endüstriyel robotlar, amaca yönelik araçlarla donatılıyor ve bu robotları kontrol edecek yazılımlar geliştiriliyor. Bu yaklaşım sayesinde 3D baskının sağlam, karmaşık ve zarif bir metal yapı ortaya çıkarması mümkün oluyor. “MX3D Bridge” projesi çok eksenli 3D baskı teknolojisindeki potansiyel uygulamaları sergilemeyi amaçlıyor.

 

 

2015 tasarlanmaya başlanan köprünün tasarım ve mühendislik adımları 2017 yılında resmi izinlere ve güvenlik önemlerine göre revize ediliyor. Programlama, bağış toplama ve deneme baskısı yapılmasının ardından köprünün gerçek baskısına başlanıyor. Daha sonra bir araya getirilmek üzere yaklaşık birer metre uzunluğundaki parçaların baskısı yapılıyor. Köprünün üçte birinin 3B baskısı tamamlandıktan sonra köprü üzerine yerleştirilen robot baskıya buradan devam ediyor. Köprünün; katmanlar halinde biriken ve katılaşan metalin yerçekimine karşı gelen bir tasarımda gözükmesi hedefleniyor. Üç boyutlu taramalarda köprünün başlarının birbirine tamamen paralel olmadığı görüldükten sonra köprünün plan üzerinde asimetrik olmasına karar veriliyor. Hareketli biçim, teknolojinin geleneksel formların dışına çıkabildiğini gösteriyor. Amsterdam’ın eski kanallarından biri üzerinde inşa edilecek köprü şehrin geçmişiyle geleceğin teknolojisini birbirine bağlıyor.

Joris Laarman Lab tarafından tasarlanan köprünün yapımında çeşitli teknik ekiplerle işbirliği yapılıyor ve köprü inşaatının kaynak süreçleri Lincoln Electric’in kaynak ve kesme ürünleri, çözümleri ve hizmetleri tasarlayan kuruluşu SAF-FRO tarafından geliştirilen Digiwave III kaynak makinesi imzası taşıyor. Tüm köprü Digiwave III kaynak makinesi ile 3D baskı şeklinde oluşturuluyor. Köprü yapımında 3 adet Digiwave marka kaynak makinesi kullanılıyor. Yazılım tabanlı anahtarlama teknolojisine dayanan üç fazlı bir invertörden oluşan bu makine %30 oranında enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Bu kaynak makinesi olağanüstü kaynak performansının yanı sıra güncellenebilir Linux yazılımı ile kaynak çalışmalarının doğru bir şekilde izlenebilirliğini ve takibini sağlayan USB, Ethernet hatta Wi-Fi gibi yeni iletişim araçlarına sahip. Kaynak işlemlerinde mükemmel sonuçlar sunan DIGIWAVE III, 200'den fazla sinerjik kaynak modu sağlıyor. Çok çeşitli malzeme, çap, tel, gaz kombinasyonları için mükemmel bir kaynak performansı da sunan bu makinenin 50 tane özel sinerjik modu bulunuyor. Makine; MIG/MAG kaynağında, karbon çelik/paslanmaz çelik malzemelerin kaynağında ve örtülü elektrod kaynağında mükemmel sonuçlar veriyor. Digiwave III MX3D köprüsünün inşasına da değer katıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3d-baskili-metal-koprude-digiwave-iii-imzasi-_181259.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!