Tarihi Davutpaşa Kışlası'nda...
1600 Yıllık Tedavi Merkezine Restorasyon
Bakkallar AVM'ye Karşı!
Doğum Hastanesi, Otel ve AVM Olacak!
Tarihi Mahalle AVM’ye Kurban Ediliyor!
Terkedilen AVM'yi Balıklar Bastı!
Rebul Eczanesi'nin Altı AVM,...
Marmaray'a AVM!
Tarihi Koruya "Rezidans ve...
AVM Furyası: Sayı 368’i Buluyor
Ankara'da Tarihi Fabrikaya Dev AVM!
Ankara’ya Yeni Bir AVM Geliyor
35 Yeni AVM Faaliyete Başlayacak!
Çadır Yeri Yok AVM’ye Buyrun!
Kule Kalsın AVM Yıkılsın
Okulu Yıkıp Yerine AVM Yapan...
AVM'ler Hakkında Kim, Ne Dedi?
"Buralarda Ne Bir Gökdelen,...
Maltepe'de AVM Komşuluğu
İzmir’in "Ağaçlı Yol"una da AVM
Taksim'deki AVM İnşaatına...
250 Yıllık Rami Kışlası, Alışveriş Merkezi mi Oluyor?
250 yıllık tarihi Rami Kışlası restore edilecek. Kışlanın şehir müzesi, kütüphane ve alışveriş merkezi olacağı belirtildi.
Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre, Eyüp Toptan Gıda Pazarı'nın yer aldığı Rami Kışlası'nın restorasyon çalışması için ilk adım atılıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları kapsamında kütüphane-müze olarak restore edilmesi beklenen kışlanın projeleri tamamlanmasına rağmen gıda toptancılarının çıkmaması nedeniyle çalışmalara başlanamadı. TOKİ ile yapılan anlaşma sonucunda Kayaşehir'de yeni bir toptan gıda merkezi yapılması kararlaştırıldı. Yeni merkezde çalışmalar sürerken, tarihi kışlanın restorasyonu için de ihaleye çıkıldı.
200 bin metrekarelik yapı Kışla müze, kütüphane, alışveriş ve 200 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesiyle İstanbul'un en önemli odak noktalarından biri olmaya aday gösteriliyor. Proje kapsamında, tarihi binanın yeri, boyutları, ulaşılabilirliği, müze programına uygunluğu göz önünde bulundurularak, "Şehir Müzesi" olması kararlaştırıldı. Kışlanın tamamlanmasıyla birlikte çevresindeki yapıların da iyileştirilmesi öngörüldü. Tek bir kapıdan girişin yapılacağı müzede, bununla birlikte ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekanlar inşa edilecek. Koridorlarla geçişlerin sağlanacağı avluda, sergi salonları ve gezi mekanları yapılacak. Ayrıca, ziyaretçiler için kafeteryalar, kitapçı dükkanları, hediyelik eşya satış birimleri ile geleneksel el sanatlarının yapımını, tanıtımını ve satışını içeren atölyeler de yer alacak. 3 milyon kitap yer alacak Yapılacak kütüphane 3 milyon kitap kapasitesi ve sınırsız dijital kayıt imkanı ile 75 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. 250 yılı aşkın tarihi geçmişe sahip bina, Osmanlı Padişahı III. Mustafa döneminde askeri ihtiyaçlar için yapıldı. Kışla, Selimiye ve Davutpaşa kışlalarından sonra en büyük askeri bina olarak yapıldı. Kışla Cumhuriyet döneminde de bir süre askeri üs olarak kullanıldı. |