Avrupa'nın Enerji Gücüne Sahip...
Bitkileri Kesip Yapıştırmışlar
96 Metrelik Rüzgar Türbini...
Dünya Çevresel Önlemlerle...
Türkiye "Rüzgar"da Avrupa Dördüncüsü
Türkiye'nin Enerji İthalatı...
Rüzgar YEKA İhalesi Sonuçlandı
Kalker için 74 Bin Ağacı Kesecekler!
Rüzgarı Gören Koşuyor
İstanbul'a Yapılacak Dev Parkın...
Enerji Piyasaları Şeffaflaşıyor
Enerji İthalatı Arttı
Türkiye'nin 'Enerji Akademisi' Kuruldu
250 Milyon Dolarlık Rüzgar Yatırımı
Rüzgar Enerjisi Ön Lisans...
Rüzgar Enerjisi Önlisans İhaleleri...
AB'de Elektriğin Yüzde 10'u Rüzgardan
Lise Öğrencileri 'Dikey Eksenli...
11 Bölge için Rüzgar Enerjisi İhalesi Yapıldı
Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinin üçüncü gününde dört bölge için 220 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. Böylece ihale süreci 11 bölge için yapılan toplam 710 megavatlık kapasite tahsisi ile sona ermiş oldu.
Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin üçüncü gününde, Sivas, Tokat, Ordu ve Bilecik-Eskişehir-Kütahya bölgeleri için toplam 220 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı.
80 megavatlık kapasite tahsisi yapılacak Sivas bölgesi için teklif veren 21 firmanın dosyaları incelendi. Kilovatsaat başına eksi 0,81 dolar/cent ile en düşük teklifi veren Pelit Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'ye 80 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. Şirketin burada kuracağı santralin adı Pelit RES olacak. Toplamda 40 megavat kapasite tahsisi yapılacak Tokat bölgesi için de 16 firmanın teklif dosyaları incelendi. Bu firmalar arasından kilovatsaat başına eksi 0,33 dolar/cent ile en düşük teklifi veren Grgn Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'ye 40 megavatlık kapasite tahsis edildi. Şirket, bölgede GRGN RES adında bir santral kuracak. Toplam 50 megavat kapasite tahsisi yapılacak Ordu bölgesi için teklif veren 12 firmanın dosyaları incelendi. Ordu bölgesi için kilovatsaat başına eksi 0,37 dolar/cent ile en düşük teklifi veren Baysal Elektrik Üretim AŞ'ye 10 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. Şirketin burada kuracağı santralin adı Bayır RES olacak. Bu bölge için kilovatsaat başına eksi 0,33 dolar/cent teklif veren Özgül Kamelya Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ de 40 megavatlık kapasite tahsis hakkı elde etti. Şirket burada Kamelya RES adında bir santral kuracak. Toplamda 50 megavat kapasite tahsisi yapılacak Bilecik-Eskişehir-Kütahya bölgesi için de 18 firmanın teklif dosyaları incelendi. Bu firmalar arasından kilovatsaat başına eksi 1,03 dolar/cent ile en düşük teklifi veren RES Anatolia Holding AŞ'ye 50 megavatlık kapasite tahsis edildi. Şirket, bölgede Işıklar RES adında bir santral kuracak. İhale süreci tamamlandı Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinin ilk gününde Kayseri-Niğde, Adana, Aksaray-Kırşehir-Nevşehir ve Ankara-Kırıkkale-Çankırı bölgeleri için 320 megavatlık; ikinci gününde ise Edirne, Tekirdağ, Kırklareli bölgeleri için 170 megavatlık kapasite tahsisi gerçekleştirilmişti. İhale süreci bugün yapılan toplam 220 megavatlık kapasite tahsisi ile sona erdi. Böylece üç günde toplamda 11 bölge için 710 megavatlık kapasite tahsisi yapılmış oldu. |