Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

101 Milyon Ton Enkaz Beklentisi

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyüp Karahan, 101 milyon tonluk enkaz beklentisi olduğunu ve enkaz için onlarca döküm merkezi belirlendiğini söyledi.

yapi.com.tr
101 Milyon Ton Enkaz Beklentisi

Maraş merkezli depremlerin tüm boyutuyla araştırılması için kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu 5’inci kez toplandı. Toplantıda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyüp Karahan, depremin ardından yaptıkları çalışmaya göre, yıkım sonucunda 101 milyon tona denk düşen 46 milyon metreküp enkazın ortaya çıktığını belirtti.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; enkazla ilgili detaylı bilgiler veren Karahan, 11 ilde toplam 101 milyon tonluk enkaz beklentisi olduğunu ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Hatay’da 15, Maraş’ta 23, Antep’te 14, Malatya’da 7, Urfa’da 5, Kilis’te 1, Adana’da 2, Osmaniye’de 4, Diyarbakır’da 1, Adıyaman’da 8 geçici döküm sahası belirlenerek çalışmalara başlandı.” dedi.

Toplantıda enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ortaya çıkabilecek asbest konusunda da tartışmalı ifadeler kullanıldı. Komisyonun AKP’li Başkanı Veysel Eroğlu, asbestin zehirli olmadığını öne sürerek şunları söyledi: “Asbestle ilgili çok konuşuluyor asbest miktarı o kadar fazla değildir. Bir de ben geçmişte asbestle ilgili de araştırma yapmıştım. ‘Asbestli borular vesaire zehirli’ deniliyor, asbest esasen zehirli bir madde değildir ancak asbestin sebep olduğu hastalık ‘asbestoz’ hastalığıdır yani bu tozlar akciğere girdiği zaman akciğere yapışıyor ve asbestoz hastalığına sebep oluyor, ölüme sebep oluyor. Yani bunun bizatihi kendisi zehirli değildir, tozları zehirlidir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/101-milyon-ton-enkaz-beklentisi_196172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!