Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1,5 Yılda Ancak 76 Bin Konut Teslim Edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde şu ana kadar 76 bin konutun sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yılda 319 bin konutun sahiplerine teslim edileceğini vaat etmişti.

yapi.com.tr
1,5 Yılda Ancak 76 Bin Konut Teslim Edildi (Fotoğraf: AA)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremden etkilenen 11 ildeki gezilerine devam etti. "6 Şubat depremi nedeniyle hasar gören konutlarımızı hızlı bir şekilde ihyasını aynı şekilde gerçekleştireceğiz" diyen Bakan Kurum'un hedefi ise AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremin hemen sonraki vaatlerinin fazlasıyla altında kaldı.

BirGün’de yer alan habere göre; şu ana kadar 11 ilde 283 bin konutun inşaatının sürdüğünü belirten Murat Kurum, depremden bugüne geride kalan 1,5 yılda 76 bin evin sahiplerine teslim edildiğini, yıl sonuna kadar bu sayıyı 200 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi:

"Şu ana kadar; toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yılsonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz. İnşallah bu çerçevede her ay 25-30 bin konutun teslimiyle birlikte ailelerimiz evlerine kavuşana kadar durmadan duraksamadan çalışacağız. Kardeşlerimize verdiğimiz sözleri tutacağız. 2025 yılı sonuna kadar, 11 ilde 6 Şubat depremi nedeniyle evine girmeyen hiçbir afetzede vatandaşımız kalmayacak."

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Nisan 2023 tarihinde yaptığı konuşmada bir yıl içinde 650 bin konutun inşa edileceğini ve 319 bininin sahiplerine teslim edileceğini söylemişti.

O tarihte Erdoğan, şu vaatte bulunmuştu:

"Dün itibarıyla deprem bölgesinde 67 bin 50 konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık. Bunlardan 31 bin 663'ünün de bilfiil temelini attık. Bu sayı günden güne artıyor. Amacımız bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim etmektir. Toplamda inşa edeceğimiz konut sayısı 650 bini bulacaktır."

Aradaki fark 4 kat
Erdoğan, 1 sene içinde 319 bin konutun hak sahiplerine verilmesini vaat etmesine rağmen Murat Kurum'un açıklamasına göre 1.5 yılda sahibine teslim edilen konut sayısı 76 binde kaldı. Öte yandan Erdoğan 1 senede 650 bin konut vaat ederken Murat Kurum, depremin ikinci yılına kadar 200 bin civarında konutun tamamlanabileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/1-5-yilda-ancak-76-bin-konut-teslim-edildi_205465.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!