Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Antarktika Şekil Değiştirdi

İTÜ Mimarlık'tan Antarktika Sergisi

“Türk Antarktik Bilim Seferi 2017 Sergisi”, “Bulgar Sergisi” ve İTÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinin “Antarktika’daki İlk Ulusal Araştırma Merkezi Tasarımı” ile ilgili yaptıkları çalışmalar, 12-13 Nisan'da İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde görülebilir.

yapi.com.tr

Sergiler

İTÜ Mimarlık'tan Antarktika Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Nisan 2017
BİTİŞ TARİHİ: 13 Nisan 2017
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Maslak
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

İTÜ Mimarlık Bölümü ve İTÜ PolRec işbirliğinde

DİĞER BİLGİLER:

A: İTÜ Ayazağa Kampüsü, Maslak - İstanbul
T: (212) 285 70 70 - 285 70 71

+ Ajandama Ekle

“Architectural Design Proposals” Sergisi
İTÜ Mimarlık Bölümü zorunlu derslerinden “Building Element Design” kapsamında, zorlu koşullarda bir araştırma merkezi tasarımı üzerine çalışan öğrenciler, bu bağlamda yapının mimari tasarımına ek olarak yapı elemanı tasarımı ve detay tasarımı önerileri geliştirdiler. Dersin çıktıları olan maket ve çizimlerden oluşan sergi, “Antarktika’daki ilk Ulusal Araştırma Merkezi Tasarımı” ile ilgili çalışmaları içeriyor.  

Türk Antarktik Bilim Seferi (TAE) 2017 Sergisi
Antarktika kıtası, 14 milyon km2'lik alanı ile dünyanın beşinci büyük kıtası. Kıtanın %98'i, ortalama kalınlığı 1.6 km olan buz tabakası ile kaplı. Antarktika’da yapılan bilimsel çalışmalar ile küresel iklim değişikliğinin geçmişi öğrenilerek geleceğin iklim tahminleri bilgisayar ortamında simüle edilmekte, çeşitli ilaçlar üretilmekte, uzay araştırmaları yapılmakta ve üst atmosfer incelenmektedir.

Sergi, Türkiye'den Antarktika'ya giden bilim insanlarının kıtada bir araştırma bilim üssü kurmaya yönelik ön fizibilete çalışmaları kapsamında kayıt altına almış oldukları izlenimleri sunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, Türkiye'nin bir araştırma bilim üssü kurma çalışmaları da hız kazanmış bulunuyor. 

Bulgar Sergisi
Terra Avustralis Incognita (Bilinmeyen Güney Bölgesi); Antarktika'nın antikliğini tasvir eden, günümüze ulaşmış haritaları toplamakta ve sunmakta olan Bulgaristan Antarktik Enstitüsü'nün (ECOANTAR) yürüttüğü bir proje. Antarktika’nın haritalandırılmasında Bulgar katkısının önemini vurgulayan sergide, haritalar tarihsel gelişimleri yansıtan periyotlara ayrılmış.

Sergi, son yüzyıldaki değişimi ve gelişimi izlenen kıtanın, insan etkileşiminden daha az etkilenerek korunmasını, gelecekteki operasyonun izlemesini ve bu bağlamda kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefliyor.

İTÜ Mimarlık Bölümü ve İTÜ PolRec işbirliğinde düzenlenen "Antarktika Sergisi" kapsamında yer alan bu üç sergi, 12-13 Nisan 2017 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/itu-mimarliktan-antarktika-sergisi_157808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!