Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İstanbul Kültür Ekonomisi: Bir 2010 Haritası"

OBM "İstanbul Söyleşileri"nde,"İstanbul Kültür Ekonomisi" ele alınıyor. Osmanlı Bankası Müzesi'nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlediği İstanbul Söyleşileri, "İstanbul Kültür Ekonomisi: Bir 2010 Haritası" başlıklı konuşmayla devam ediyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Asu Aksoy ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden

yapi.com.tr

Toplantılar

"İstanbul Kültür Ekonomisi: Bir 2010 Haritası"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Mayıs 2010 18:30
YER: İTÜ Mimarlık Fakültesi, Taşkışla, İstanbul
DÜZENLEYEN: Osmanlı Bankası Müzesi (OBM)
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 292 76 05
+ Ajandama Ekle

OBM "İstanbul Söyleşileri"nde,"İstanbul Kültür Ekonomisi" ele alınıyor. Osmanlı Bankası Müzesi'nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlediği İstanbul Söyleşileri, "İstanbul Kültür Ekonomisi: Bir 2010 Haritası" başlıklı konuşmayla devam ediyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Asu Aksoy ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zeynep Enlil'in katılacağı söyleşi, 12 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 18:30'da İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek. Konuşmada, İstanbul'daki kültür varlıklarının etkinlik, kapasite ve üretimine dair envanterin çıkarıldığı "İstanbul Kültür Ekonomisi Envanteri" adlı çalışmayla elde edilmek istenen sonuçların üzerinde durulacak.

İstanbul Kültür Ekonomisi Envanteri, 21. yüzyıl İstanbul'unun büyüme akslarından birisi olan kültür alanının geliştirilmesi için gerekli adımlara işaret etmek üzere tariflenmiş, kapsamlı bir veri araştırma, derleme, değerlendirme ve analiz çalışmasını oluşturuyor. Çalışmayla, kültür yoluyla, kentte yaşayan tüm insanların kente katılımının, erişiminin, kenti yaratıcı ve sürdürülebilir kullanma yollarının nasıl geliştirilebileceğine dair öneriler sunulması hedefleniyor.

Yard. Doç. Dr. Asu Aksoy

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, doktorasını İngiltere'de Westminster Üniversitesi'nde tamamladı. Göç ve kültürel kimliklerin Avrupa çapında yeniden kurgulanması konusunda birçok çalışması bulunan Aksoy, özellikle kültür politikaları, kent ve kültür bağlamı üzerine odaklanıyor. İstanbul'un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi çalışmalarında aktif rol oynayan Asu Aksoy, halen konuk öğretim görevlisi olarak, İngiltere'deki Goldsmiths College'da, göç ve Avrupa medya politikaları konusunda yapılan bir araştırma projesinde yer alıyor. İnsan Yerleşimleri Derneği'nin kurucu üyesi olan Aksoy, halen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Lisans ve Yüksek Lisans Programı'nda ders veriyor ve Santralistanbul için kültür sanat projeleri geliştiriyor.

Doç. Dr. Zeynep Enlil

Kültür odaklı kentsel çalışmalarına 1983 yılında Amerika'daki doktora eğitimiyle başladı. "19. Yüzyıl İstanbul'unun Değişen Sosyokültürel Ortamında Konut Yapı Geleneklerinin Dönüşümü" konulu doktora tezini University of Washington'da tamamladı. İstanbul Çevre Düzeni Planı kapsamında İBB-İMP bünyesinde, Kültür Endüstrileri, Kültür ve Turizm Departmanı'nı kurdu. 2005-2007 arasında bu sektörlere ilişkin analitik çalışmaların yapılması ve plan stratejilerinin geliştirilmesinde İ. Dinçer'le birlikte yürütücülük görevini üstlendi. 1989'dan bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde öğretim üyesi olan Enlil, lisans ve lisansüstü programlarında Kent ve Planlama Tarihi, Küreselleşme ve Kent Merkezlerinin Dönüşümü, Kentsel Yeniden Canlandırma Politikaları, Yaratıcı Kentler: Kültür Endüstrileri ve Kentsel Dönüşüm dersleri veriyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/istanbul-kultur-ekonomisi-bir-2010-haritasi_79335.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!