Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"'Gezi Ruhu', Ekoloji ve Kentlerin Sürdürülebilirliği"

Prof. Dr. Ali Cengizkan'ın Yunus Aran Konferansları kapsamında yapacağı konuşma, izleyicileri Gezi Parkı olaylarının ortamı ve koşullarını hatırlamaya davet ediyor.

yapi.com.tr

Buluşmalar

"'Gezi Ruhu', Ekoloji ve Kentlerin Sürdürülebilirliği"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 25 Aralık 2013 14:30
YER: MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu, Fındıklı
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Yunus Aran Birlikteliği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğinde

WEB ADRESİ:

www.yunusaran.org

+ Ajandama Ekle

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1999 mezunu mimar Yunus Aran’ın anısını yaşatmak, mimarlık fakültesi öğrencilerinin birikimlerine katkıda bulunmak amacıyla 2001 yılından bu yana “Yunus Aran Birlikteliği” ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Yunus Aran Konferansları’nın 50. konuğu, Prof. Dr. Ali Cengizkan olacak.

Cengizkan'ın "'Gezi Ruhu', Ekoloji ve Kentlerin Sürdürülebilirliği" başlıklı konuşması, 25 Aralık 2013 Çarşamba günü saat 14:30'da MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleşecek.

Konuşma Özeti:
2013 yılı Mayıs ayı sonundan beri Türkiye’nin geçirdiği deneyimler, hem Anadolu toprağı insanının gerçeğine çekiyor bizi, hem de onyıllardır birikmekte olan, ancak akacak bir yatak bulamayan oluşumların önündeki engellerin nasıl unufak olduğuna tanıklık ediyor.

Taksim Gezi Parkı’na, uzun ve şeklî tutulan koruma süreçleri sonunda, bu süreçlerde alınan kararlara bile uymak gereği duyulmadan yerel ve merkezi otoritenin işbirliği içinde gerçekleştirdiği ‘saldırı’ kamuoyunun gözü önünde sahnelenirken, basın ve medyanın konuya gözlerini ve duyargalarını kapatması, Türkiye açısından bardağı taşıran son damla oldu. İzleyen bir buçuk ay boyunca ‘işgal’ edilen Taksim Meydanı ve Gezi Parkı, ülke genelinde de destek ve katkı arayışlarıyla yaygınlaşarak genişledi. 

Haziran 2013’te medyada yer alan katılımın 2,5 milyon kişinin üzerinde olduğu kayda geçip merkezi otorite tarafından küçümsenirken, Kasım 2013 içinde bu rakamın 3,5 milyon kişinin üzerinde olduğu saptaması aynı çevrelerce kabul görmeye başladı.

Konuşma, izleyicileri çok hızlı biçimde Gezi Parkı olaylarının ortamı ve koşullarını hatırlamaya davet ediyor; olayların kapsamı, zenginliği ve çok boyutluluğu, sürekli ve her yerde mekân, mekansâllık, ‘yer’ kavramı, ‘yer’ ve ‘mekân’ ilişkisi, kamusallık kavramları üzerinden, mimarlık, tasarım, planlama ve kent yönetimi alanlarında yeniden ve yeniden beliren ‘yeni görev alanları’ ile tanıştırmayı hedefliyor.


Prof. Dr. Ali Cengizkan - Mimar, şair
Ankara’da doğdu. ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde tamamladığı eğitimleri ile mimari tasarım eğitimi konusunda deneyim sahibi oldu. Halen aynı Fakülte’nin Dekanı olarak görev yapıyor; erken Cumhuriyet dönemi mimarlığı ve planlaması, Türkiye’de konut tarihi, Türkiye kentleri tarihleri üzerinde odaklanan araştırma ve eğitim etkinliklerini sürdürüyor. Akademik alanda yazdığı pek çok kitabı ve makalesinin yanısıra, şiir ve edebiyat alanında 1977 yılında başlayarak yayınladığı telif ve çeviri kitaplarıyla tanınıyor. Her iki alanda da ulusal ve uluslararası ödüllere sahip.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/gezi-ruhu-ekoloji-ve-kentlerin-surdurulebilirligi_115108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!