Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DFGN.R 2023

ODTÜ Tasarım Fabrikası ve Aalto Üniversitesi, Tasarım Fabrikaları Küresel Ağı tarafından organize edilen DFGN.R’23 Konferansı'na genişletilmiş özet gönderimi için son tarih 5 Haziran.

yapi.com.tr

Toplantılar

DFGN.R 2023
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 5 Ekim 2023
BİTİŞ TARİHİ: 6 Ekim 2023
YER: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara Kampüsü
DÜZENLEYEN:

ODTÜ Tasarım Fabrikası ve Aalto Üniversitesi, Tasarım Fabrikaları Küresel Ağı

WEB ADRESİ:

www.conference.dfgn.org

+ Ajandama Ekle

Tasarım Fabrikaları Küresel Ağı (Design Factory Global Network) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan DFGN.R 2023, benzer fikirlere sahip eğitimciler, tasarımcılar ve araştırmacılar için eğitim yöntemleri, uygulamaları ve birlikte yaratma ve inovasyon ekosistemleri hakkındaki deneyimlerini paylaşma fırsatı sunan bir araştırma konferansıdır.

DFGN.R, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Kampüsü’nde 2 günlük bir etkinlik olarak gerçekleşecektir. Konferansta, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar genişletilmiş özetler ve hiper-poster sunumları ile fikir alışverişinde bulunması ve yeni iş birliklerinin başlatılması hedeflenmektedir. Ayrıca, konferans, bilgi paylaşımına öncelik veren ve yerel ekosistemi keşfetme fırsatları sağlayan makale geliştirme oturumları, atölye çalışmaları ve geleneksel olmayan daha birçok farklı formattaki etkinlikleri içerir.

Aalto Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle düzenlenen konferans, DFGN üyelerinin yıllık toplantısı olan Uluslararası Tasarım Fabrikaları Haftası (International Design Factory Week) 2023 kapsamında organize edilmektedir. 

CERN IdeaSquare Journal of Experimental Innovation (CIJ) ile yapılan iş birliği çerçevesinde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, seçilen makalelerin Aralık 2023'te derginin özel bir sayısında yayınlanması planlanmaktadır.

Tema: Çeşitlilik için Tasarlamak (Designing for Multiplicity)

Son yıllarda tasarım ve yenilik söylemini meşgul eden başlıca konular olan kapsayıcılık, sürdürülebilirlik, eşitlik ve sosyal adaletin zorluklarına değinilmektedir. Sadece tasarım ve inovasyon alanında değil, diğer alanlarda da (ekonomi, eğitim, sosyoloji, antropoloji) bu konulara yönelik çok sayıda yaklaşım olsa da tüm bu söylemlerin ortak paydalarından birinin teorik-felsefi-pratik yönleri ile çeşitlilik kavramı olduğu söylenebilir.

Bu çağrıda tasarım odaklı düşünme ve uygulamaların yeni anlamlar ve yaklaşımlar kazanmak, daha kapsayıcı ve başarı odaklı öğrenme ortamları yaratmak ve farklı bakış açılarına ve ihtiyaçlara daha duyarlı tasarım ve yeniliği teşvik etmek için çeşitliliği nasıl kullanabileceğini araştıran başvuruları davet ediyoruz.

Yazarların katkı sağlayabileceği alt temalar:

1. [EĞİTİM] Yüksek öğretimde öğretme ve öğrenmenin çeşitliliği, kişinin yenilik kapasitesini nasıl genişletiyor?

2. [KÜLTÜR] Tasarım odaklı eğitim, daha açık bir kültür yaratmaya, etiği ve çeşitliliği önceleyen tasarımı benimsemeye nasıl katkıda bulunuyor?

3. [TEKNOLOJİ] Yeni teknolojik gelişmeler eğitimi, kapsayıcılığı ve çeşitliliği nasıl şekillendiriyor?

Ek konular ise:

• Birden çok yaşanmış deneyimi ve ihtiyacı tasarım sürecine dahil etmeye yönelik stratejiler

• Tasarım ekiplerinde çeşitliliği yönetme

• Çoklu bakış açısıyla empatiyi öğretmek ve öğrenmek

• Herkes için Tasarım: kapsayıcı ve evrensel tasarım ilkeleri

• Dünya için çeşitlilik ve tasarım: tasarımın sosyal, etik ve çevresel sürdürülebilirliğini artırmak için çeşitlilikten yararlanmak

• Önce insan: gelecek nesil küresel yenilikçiler çokluk, akış ve yatay düşünme kavramlarını nasıl kullanabilir ve tutkularını ve becerilerini geliştirebilecek eğitimciler kimlerdir?

• Çalışmak ve eğlenmek için birden çok alan, yer ve kapsayıcı öğrenme ortamları

• 22. yüzyılın zorluklarını tahmin etmek için disiplin ayrımlarını ortadan kaldırmak veya yenilerini oluşturmak

• Belirsizlik, muğlaklık ve bilinmeyen gelecek becerileri için yaratıcılık ve eleştirel düşünme. İnovasyon ekosistemlerindeki çeşitliliği müzakere ederek yukarı, aşağı ve yanlara doğru yönetme

Konferans katılım biçimleri

• Araştırma Katkıları - 1000-1500 kelimelik genişletilmiş özetler

• Deneyimsel Katkılar - 200-250 kelimelik kısa bir açıklama ile deneyimsel, duygusal veya estetik yollarla bilgi paylaşımına öncelik veren, geleneksel olmayan formatlarda hiper posterler.

Tasarım odaklı düşünme ve uygulamaların çeşitlilik kavramını kullanarak yeni anlamlar ve yaklaşımlarla nasıl aşılanabileceğini araştıran sunumları davet ediyoruz. Bu sunumların tasarımın daha kapsayıcı ve başarı odaklı bir öğrenme ortamının yaratılmasını nasıl destekleyebileceği ve kapsayıcılığın çeşitlilik kavramıyla etkileşim yoluyla nasıl geliştirilebileceği üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaşması beklenmektedir. Çeşitlilik kavramının yeni veya hibrid yöntem ve paradigmalara nasıl izin verebileceğine; tasarım ve inovasyona yönelik pedagojik yaklaşımları nasıl etkilediğine ve radikal yenilik üretmek için nasıl kullanılabileceğine dair provokatif katkıları da memnuniyetle bekliyoruz.

Niteliksel, niceliksel ve karma yöntem yaklaşımlarının tümünün etkinlikte yer alması, makalelerin orijinal, ampirik çalışmaları temsil etmesi beklenmektedir. Şaşırmayı seven bir ekip olduğumuz için, bu belirli temaların dışında kalabilecek yeni bakış açılarını da memnuniyetle bekliyoruz!

Önemli tarihler

Genişletilmiş Özet ve Hiper poster gönderimi için son tarih: 5 Haziran 2023
Kabul Bildirimi: 3 Temmuz 2023
Nihai Genişletilmiş Özetlerin ve Hiper posterlerin gönderimi: 28 Ağustos 2023
Tam metin gönderimi için son tarih (isteğe bağlı): 4 Eylül 2023
Konferans sunumları: 5-6 Ekim 2023

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dfgn-r-2023_197942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!