Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

C2C'nin Öncüsü Michael Braungart İstanbul'da!

Desso B.V.'nin Türkiye Genel Yetkilisi Petra, "Cradle to Cradle / C2C" (Beşikten Beşiğe) başlıklı bir konferans düzenliyor. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği / ÇEDBİK bilgilendirme günleri kapsamında ve Vakko işbirliğiyle gerçekleştirilen konferansta, "Cradle to Cradle - Remaking The Way We Make Things" kitabının yazarlarından biri olan Prof. Dr.

yapi.com.tr

Buluşmalar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 13 Aralık 2010 18:00
YER: Vakko Yönetim Merkezi, Nakkaştepe, İstanbul
DÜZENLEYEN: Petra, ÇEDBİK ve Vakko desteği ile.
+ Ajandama Ekle

B> Desso B.V.'nin Türkiye Genel Yetkilisi Petra, “Cradle to Cradle / C2C” (Beşikten Beşiğe) başlıklı bir konferans düzenliyor. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği / ÇEDBİK bilgilendirme günleri kapsamında ve Vakko işbirliğiyle gerçekleştirilen konferansta, “Cradle to Cradle – Remaking The Way We Make Things” kitabının yazarlarından biri olan Prof. Dr. Michael Braungart, endüstriyel ürünlerin doğaya verdiği zarar karşısındaki bilincimizi sorgulayan ve “yeşil mimarlığın” toplumsal dönüşüm sürecindeki önemine dikkat çeken bir tartışma ortamı yaratacak.

Braungart, “tasarım sistemlerine biyomimetik bir yaklaşım” olarak tanımlanan “beşikten beşiğe” olgusu sayesinde, şimdiye kadar kullanılan ve “çevre için daha az zararlı” olduğunu söyleyen üretim sistemlerinin yerini “çevre için tamamen zararsız” olan C2C tasarım döngüsüne bıraktığına dikkat çekecek.

“Cradle to Cradle / C2C” Konferansı, 13 Aralık Pazartesi günü saat 18:00’de Vakko Nakkaştepe binası konferans salonunda gerçekleştirilecek.


Alman Bir Kimyager, Eski Bir Greenpeace Eylemcisi; Michael Braungart

Michael Braungart çevresel sorunlara dikkat çeken 1960'lardaki bilim adamları arasında ilk sırada yer alıyor. Hannover Üniversitesi'nde kimya bölümü öğrencisiyken Greenpeace'in kimya bölümünü kuran Braungart, Alman Çevreci Parti'nin (Green Party of Germany) de kurucularından biri.

Çalışmalarını daha iyi bir dünya için geliştiren Braungart, 1987 yılında kendi araştırma şirketi EPEA Internationale Umweltforschung GmbH'yi (Environmental Protection Encouragement Agency) kurdu. EPEA'nın New York ofisini kurduğunda Amerikalı mimar ve tasarımcı William A. McDonough'la tanışan Braungart, 1995 yılında McDonough ile Amerikan şirketi MBDC'yi (McDonough Braungart Design Chemistry) kurdu.

Lüneburg Üniversitesi kimya ve üretim mühendisliği bölümlerinde profesörlük yapan Braungart, Rotterdam ve Delft'teki Erasmus Üniversitesi'nde endüstriyel çevre bilim ve şirketlere yönelik C2C (Beşikten Beşiğe) yönetimi alanında açılan kürsünün 2008 yılında başına geçti.

Braungart , kimyager olarak yayınlar çıkarmaya ve Braungart Danışmanlık bünyesinde sesini duyurmaya devam ediyor.


C2C sistemi ve Desso hakkında detaylı bilgi edinmek için lütfen ilerleyiniz.  >>>>>>>>


C2C (Cradele to Cradle / Beşikten Beşiğe) Hakkında

Asıl amacı, ürünleri tekrar kullanmak ya da ürünlerin biyolojik veya teknik yöntemlerle, doğaya ve insan sağlığına zarar vermeden çözünmesini sağlamak olan C2C işleminde hedef, tekrar hammadde olarak kullanılacak olan ürünün değerinden hiçbir şey kaybetmiyor olmasından emin olmak şeklinde açıklanıyor. Bu sistemle birlikte biyolojik bir döngü sağlanıyor çünkü ürün, tamamen doğa dostu yöntemlerle üretiliyor, kullanılıyor, işlevi bittikten sonra ise dönüştürülerek tekrar kullanılıyor. Yeşil binalarda C2C sertifikalı ürünlerin kullanımı binaların tasarım sürecinin eksiksiz ve amacına en uygun şekilde gerçekleşmesinin sağlanacağı belirtiliyor.



C2C ve Desso

“Beşikten Beşiğe” sisteminin Desso için önemi çok büyük. Bunun en önemli sebebi de, firmanın dünya üzerinde yarattığı etkiyi önemsemesi… Bunun yanı sıra C2C sisteminin, farklı bir gelecek ve daha adil bir ekonomi modeli planlamak için gereken öngörüye ve bunu gerçekleştirmek için gereken yaratıcılığa sahip olması, sistemin Desso için olan önemini artırıyor. Desso bir GUT* üyesi ve bunun bütün gerekliliklerini de sağlıyor. 1996 yılında Desso ile ortak ilk adımlarını atan Petra, 2000 yılında Türkiye Genel Yetkilisi oldu. ÇEDBİK üyesi olan Petra, C2C sürdürülebilir tasarım ilkesi doğrultusunda üretilen ürünlerin tüketiciyle buluşmasını sağlayarak, gelecek nesiller için daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmayı hedefliyor.

* GUT: Üretimden uygulamaya, kullanımdan geri dönüşüme kadar ürünlerin tüm yaşam döngüsü boyunca kullanıcı dostu kalmasını ve çevreci kimliğini korumasını sağlayan bir lisans sistemi.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/c2cnin-oncusu-michael-braungart-istanbulda_84301.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!