Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Etkinlik Alanı Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Yarışması

YTÜ Rektörlüğü tarafından üniversitenin 100. , Mimarlık Fakültesi’nin ise 70. Yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 'Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Etkinlik Alanı Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Yarışması' TMMOB Mimarlar Odası katkılarıyla gerçekleşiyor.

Mimarlar Odası

Yarışma Sonuçları

YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Etkinlik Alanı Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Yarışması YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Etkinlik Alanı Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Yarışması

YTÜ Rektörlüğü tarafından üniversitenin 100. , Mimarlık Fakültesi’nin ise 70. Yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 'Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Etkinlik Alanı Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Yarışması' TMMOB Mimarlar Odası katkılarıyla gerçekleşiyor.

Yarışma kapsamında mimarlık öğrencilerinin; Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nde törenlerin yapılabileceği, bahar şenlikleri, konserler vb etkinliklere hizmet edecek mekânsal düzenlemeler için, yerleşkede bulunan Davutpaşa Kışlası’nın tarihsel bağlamının dikkate alındığı özgün fikirler üretmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Buradan hareketle yarışmacılardan, tüm yıla yayılan çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği, yerleşke içindeki doğal çevreye uyumun sağlandığı, farklı etkinlikler için “sabit” ve/veya “geçici” yapım süreçlerinin denendiği, "sabit” ve/veya “hareketli” elemanların dayanıklılık ve ekonomiklik ölçütleri bağlamında da ele alındığı çevreye uygun tasarımlar bekleniyor. 

TMMOB Mimarlar Odası Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest, tek aşamalı olarak düzenlenen ulusal öğrenci mimari fikir projesi yarışmasına kayıt ve katılımın ücretsiz olduğu bildiriliyor.

Yükseköğretim Kurumu’na bağlı üniversitelerin Mimarlık Bölümü lisans öğrencilerine açık olarak düzenlenen yarışmaya, bireysel katılımın yanı sıra ekip halinde de başvurulabilecek. Öte yandan, yarışma sürecinde, birlikte çalışmanın önemli olduğu, disiplinler arası ilişkiyi güçlendirecek bir deneyim yaratacağı öngörüsüyle, yarışmaya ekip olarak katılınması öneriliyor. Ekip başının mimarlık lisans öğrencisi olması koşuluyla ekip üyeleri peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı, şehir ve bölge planlama, inşaat mühendisliğini içeren farklı disiplinlerden de katılımcılar olabilir. Ekip üyelerinin, yardımcılarının da kendi disiplinlerinde lisans öğrencisi olması zorunludur.

Seçici Kurul Asıl Üyeleri
Prof. Dr. Murat SOYGENİŞ, YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı
Eyüp MUHÇU, Mimarlar Odası Genel Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Selim VELİOĞLU, İTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Yrd. Doç. Dr. Özgür BİNGÖL, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Yrd. Doç. Dr. Ali KILIÇ, YTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Öğr. Gör. Ayhan BÖYÜR, YTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Dr. Cem İLHAN, Serbest Mimar

Yarışma Takvimi
Yarışmanın ilanı ve kayıtların başlaması: 03 Ekim 2011
Yarışmaya ilişkin soruların sorulması için son tarih: 21 Ekim 2011
Soruların yanıtlanması: 24 Ekim 2011
Projelerin teslimi: 06 Aralık 2011
Seçici Kurul değerlendirmesi: 10 Aralık 2011
Sonuçların açıklanması: 13 Aralık 2011
 
Projelerin sergilenmesi, kolokyum ve ödül töreni ile ilgili takvim ve ayrıntılar yarışma sonuçları ile birlikte duyurulacak.

Ödüller
Birincilik Ödülü: 4.000 TL
İkincilik Ödülü: 2.500 TL
Üçüncülük Ödülü: 1.500 TL
TMMOB Mimarlar Odası Genel Merkezi Özel Ödülü: 2.000 TL
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Özel Ödülü (3 Adet): 1000’er TL

İdare tarafından satın alma ödülleri için 2000 TL ayrılmıştır. Seçici Kurul satın alma ödülü verip vermemekte veya uygun gördüğü adette vermekte serbesttir. Tüm katılımcılara yarışmaya katılım sertifikası verilecek ve tüm projeler yayınlanacaktır. Ödül alan tüm ekiplere Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından Mimarlar Odası yayınlarından oluşan bir kitap seti verilecektir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/ytu-davutpasa-yerleskesi-etkinlik-alani-tasarimi-ulusal-ogrenci-mimari-fikir-yarismasi_89364.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!