Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması

Kent merkezinde hizmet veren mevcut otogarın yetersiz kalması ve trafik sorunları yaratması nedeniyle, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma ile, şehirlerarası karayolu trafiği tarafından kolayca ulaşılabilecek, günümüz koşullarının gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayan yeni bir otogarın, kentsel tasarım çalışmalarını da içerecek şekilde

Mimarlar Odası

Yarışma Duyuruları

Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması
TESLİM TARİHİ 10 Ocak 2012
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 24 Ocak 2012
+ Ajandama Ekle

Kent merkezinde hizmet veren mevcut otogarın yetersiz kalması ve trafik sorunları yaratması nedeniyle, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen "Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi Mimari Proje Yarışması" ile, şehirlerarası karayolu trafiği tarafından kolayca ulaşılabilecek, günümüz koşullarının gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayan yeni bir otogarın, kentsel tasarım çalışmalarını da içerecek şekilde elde edilmesi amaçlanıyor.


Yarışmanın Konusu

Uşak kentinin büyümesi ve 25 yıla yakın bir süre kente hizmet vermekte olan mevcut otogarın ihtiyacı karşılayamaması, ayrıca kent içinde kalan otogarın trafiği olumsuz etkilemesi sonucu 06.12.2010 tarihinde onaylı imar planında yeni otogar alanı ayrılmıştır.

Uşak ili Ankara İzmir yolu üzeri Göğem Barajı kavşağı karşısında yaklaşık 100.000 m2'lik alan plan değişikliği ile Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi olarak değiştirilerek düzenlenmiştir. Mevcut Uşak otogarı kentin çevre yerleşimlerle bağlantısını sağlamakta, ancak yetersiz ve düzensiz konumu ile güçlü bir merkez terminali olamamaktadır. Ayrıca şehir merkezinde kalan otogar trafiği olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle yeni bir otogar binası yapılmasına karar verilmiştir.


Yarışmanın Amacı

Uşak Kentinin 40-50 yıllık geleceğine cevap verecek, sadece Uşak halkına değil, terminali uğrak yeri olarak kullanacak ülkemiz insanına yeterli hizmetin sunulduğu, kent imajını olumlu etkileyecek, çağdaş mimari çizgileri yansıtacak, kompleks içinde yer alan kullanımları bütünsel biçimde ele alacak, çevre düzenleme ve ulaşım sistemleri çözülmüş bir "Kent Odağı" yaratılması için Uşak Belediyesince Kamu İhale Kanunu, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest, ulusal ve tek kademeli olarak "Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması" açılmıştır.

Yarışmanın amacı, halen Uşak kent merkezinde hizmet veren otogarın yetersiz kalması, kent merkezinde trafik sorunları yaratması nedeni ile şehirlerarası karayolu trafiği tarafından kolayca ulaşılabilecek, günümüz koşullarının gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayan yeni bir otogarın yanı sıra güzel sanatların teşvik edildiği ve birbirleriyle bütünleştiği, mimarlık ve kentsel tasarım projelerinin elde edilmesidir.


Asil Jüri Üyeleri
Alper Ünlü, Prof. Dr. Mimar (İTÜ)
Nergis Eraşcı, Mimar (ÇÜ), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Yakup Hazan, Y. Mimar Rest. Uz. (ADMMA-ODTÜ)
Erhan Öncü,  Mimar - Şehir Y. Plancısı (ODTÜ)
Afşin Yıldırım,  İnşaat Müh. (SÜ), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü


Ödüller
Birinci Ödül: 30.000 TL
İkinci Ödül: 20.000 TL
Üçüncü Ödül: 15.000 TL
Mansiyon (5 adet): 7.000 TL (toplamda 35.000 TL)
Satınalma: 10.000 TL (sayısı jüri tarafından belirlenmek üzere)


Yarışma Takvimi
Sorular için son gün: 23 Kasım 2011 Çarşamba Saat 17.00
Yanıtlar için son gün: 02 Aralık 2011 Cuma Saat 17.00
Projelerin teslimi: 10 Ocak 2012, Salı Saat 17.00
Jürinin toplanması: 20 Ocak 2012
Sonuçların ilanı: 24 Ocak 2012
Kolokyum, Sergi ve Ödül Töreni: 28 Ocak 2012


Ayrıntılı bilgi için
tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/usak-sehirlerarasi-otobus-terminal-kompleksi-kentsel-tasarim-ve-mimari-proje-yarismasi_89704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!