Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PAGEV Plastik Teknolojisi ve Tasarım Ödülleri Yarışması

Birbirini tamamlayan ve güçlendiren teknoloji ve tasarım kavramlarını, yedi yıldan bu yana düzenlediği yarışmada buluşturan PAGEV, plastik sektörünün geleceğini şekillendiren yeni teknolojileri ve tasarımları ödüllendiriyor. Plastik teknolojisi ve tasarımında iddialı olduğunu düşünenler, 30 Eylül'e kadar yarışmaya başvurabilir.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

PAGEV Plastik Teknolojisi ve Tasarım Ödülleri Yarışması PAGEV Plastik Teknolojisi ve Tasarım Ödülleri Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 30 Eylül 2011
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 27 Ekim 2011
+ Ajandama Ekle

Günümüz rekabet ortamında, güçlü şirketler ve markalar oluşturmak için hem teknoloji hem de tasarım alanında iyi olmak gerekiyor. Birbirini tamamlayan ve güçlendiren bu iki kavramı, yedi yıldan bu yana düzenlediği yarışmada buluşturan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), plastik sektörünün geleceğini şekillendiren teknolojileri ve tasarımları ödüllendiriyor.

Plastik teknolojisi ve tasarımında iddialı olduğunu düşünenler, 30 Eylül 2011 tarihine kadar yarışmaya başvurabilir.  


Avrupa’nın 4. büyük plastik üreticisi
olan Türkiye’de, sektör geçen yıl yüzde 18 büyüdü, 9 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Plastik sektörü, Avrupa’nın en büyüğü olmak için teknolojiye ve tasarıma yatırım yapması gerektiğinin farkında. PAGEV, bu gerçekten hareketle yedi yıldan bu yana düzenlediği "PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri" yarışmasına “tasarım” başlığını ekledi.

PAGEV yarışmasında bu yıl ilk defa "Çevre ve Enerji" ile "Geri Dönüşüm" kategorileri de yarışmaya dahil edildi. Birincilik Ödülü ve Mansiyon Ödülü'nün yanı sıra bu yıl ayrıca, Jüri Özel Ödülü ile Sponsor Firma Ödülleri de verilecek. 27 Ekim 2011 tarihinde ödül töreni yapılacak olan PAGEV Plastik Teknolojisi ve Tasarım Ödülleri Yarışması’nda, her alandan bir birinci seçilecek.


Kimler katılabilir?
Türk Plastik sektöründe faaliyet gösteren kurumlar ile şirketler, bireyler, araştırma ve geliştirme kurumları, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, öğrenciler ve profesyoneller.

Kategoriler                   
- Çevre ve Enerji Kategorisi
- Ürün ve Tasarım Kategorisi
- Teknoloji Alanı Kategorisi
- Plastiklerin Geri Dönüşüm Kategorisi
- Öğrenci Kategorisi

Ödüller                   
Birincilik Ödülü
Mansiyon Ödülü
Jüri Özel Ödülü
Sponsor Firma Ödülleri


Ödül sahiplerini neler bekliyor?

Yarışmanın 2010 yılı birincileri, PAGEV tarafından dünyanın ikinci büyük plastik fuarı ChinaPlast Plastik ve Kauçuk Fuarı’na götürüldü. Yarışmanın seneki birincileri de, ChinaPlast 2012 Plastik ve Kauçuk Fuarı’na, ulaşım ve konaklama dahil hiçbir ücret ödemeden katılabilecek. Her alanda Mansiyon Ödülü verilecek olan yarışmada, bu yıl ilk defa Jüri Özel Ödülü de olacak. Yarışmaya sponsor olan firmaların vermeye hak kazanacağı Sponsor Firma Ödülleri de bu yılın ilklerinden... Yarışmada dereceye giren öğrencilere, PETKİM’in bir sürprizi var. Ödül alan öğrencileri ağırlayacak olan PETKİM, öğrencilere fabrika gezisi olanağı sunarak önemli bir deneyim yaşamalarını sağlayacak. PAGEV Plastik Teknolojisi ve Tasarım Ödülleri Yarışması’nda dereceye giren ve yarışmada şimdiye kadar ödül alan tüm eserler, yapılacak bir sergi ile hem sektör hem de tüm kamuoyu ile buluşturulacak.


Yarışma, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına da destek olacak

Plastiklerin, bilinçli üretildikleri, tüketildikleri ve geri dönüştürüldükleri takdirde en çevreci ürünler olduklarını belirten PAGEV, yarışmanın çevre ve enerji ile geri dönüşüm alanlarında, yeni teknolojiler ile tasarımları kapsamasının, bu nedenle anlamlı olduğunu açıkladı. PAGEV ayrıca yarışma sayesinde, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Kyoto Protokolü kapsamında AB mevzuatındaki Çevre Faslı’na destek olmak için yürüttüğü çalışmalara da dikkat çekmek istiyor. Şimdiye kadar Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı pek çok çalışmada yer alan ve Bakanlıkla görüş ve önerilerini paylaşan PAGEV, yarışmanın bu yılki içeriğiyle Bakanlığın, iklim korumada sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik olan çalışmasını da destekliyor. 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/pagev-plastik-teknolojisi-ve-tasarim-odulleri-yarismasi_88582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!