Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Makine ve Aksamları Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından 12-13 Nisan 2012 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi – Pera Blok İstanbul’da gerçekleştirilecek '1. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı' etkinliği kapsamında bir de yarışma düzenleniyor.

yapi.com.tr
Makine ve Aksamları Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından 12-13 Nisan 2012 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi – Pera Blok İstanbul’da gerçekleştirilecek '1. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı' etkinliği kapsamında bir de yarışma düzenleniyor. Yarışma kapsamında 3 farklı kategoride ilk 3 olmak üzere toplam 9 proje ve fikir için maddi ödül verilecek.

Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler, araştırma merkezleri, ar-ge merkezleri, teknopark firmaları, yapmış oldukları projeleri, etkinliğin web sayfası olan www.makineapp.com üzerinden göndererek katılım sağlayacaklar. Değerlendirme Kurulu tarafından seçilen projelerin, etkinlik boyunca fuaye alanında poster sunumları yapılacakt. Seçilen projeler, bağımsız üyelerden oluşan 'Ödül Seçici Kurulu' tarafından değerlendirilecek ve başarılı bulunan 3 farklı kategorinin her birinden ilk üç (akademisyen, sanayici, girişimci kategorileri) ar-ge proje önerisi nakden ödüllendirilecek. Buna göre, birinciye 10 bin TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye ise 3.000 TL verilecek.

Ana teması 'Makine Tasarım ve İmalat Teknolojileri' ve ilgili alt konuları olan etkinliğin amacı, hem üniversiteden akademisyenlerin hem de proje fikri sahibi girişimcilerin projelerini paylaşma ortamı oluşturulması, özellikle Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması için somut projeler üzerinde görüşülmesi, proje sahipleri ile sermaye sahiplerini buluşturularak raflarda bekleyen projelerin hayata geçirilmesi, üniversite-sanayi-girişimci kesiminden bildiri ve poster şeklinde Ar-Ge - inovasyon projelerinin sunumu, örnek bazı Ar-Ge çalışmalarının kurulacak stantlarda sergilenmesi, Ar-Ge ve inovasyon desteği ile destek veren kurumların ve destek programlarının stand aracılığı ile yetkili kişiler tarafından tanıtılması, proje yazma eğitimi, patent, faydalı model, marka, endüstriyel tasarım tescili başvurusu hazırlama eğitimi ve başarı ödüllerinin verilmesi olarak açıklanıyor.

Önemli tarihler:

Proje son gönderim tarihi (online): 13 Ocak 2012
Proje basılı gönderim tarihi (ıslak imzalı): 20 Ocak 2012
Proje ön değerlendirme sonuçlarının ilanı: 15 Şubat 2012
Ön değerlendirmeyi geçen proje sahiplerine özel şifre gönderimi: 15 - 20 Şubat 2012
Proje detay bilgilerinin proje sahibi tarafından e-prodes sistemine girilmesi: 15 Mart 2012
Proje nihai değerlendirme sonuçlarının ilanı: 05 Nisan 2012
Etkinlik programının ilanı: 07 Nisan 2012

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/makine-ve-aksamlari-ar-ge-proje-pazari-yarismasi_90118.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!