Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale Kilit Özel Ödülü Hollanda’dan Herman Noordermeer'in

IV. Uluslararası Özgün Baskı Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Birincilik ödülünü Avustralya’dan Rew Hanks, ikincilik ödülünü Hindistan’dan Jayanta Naskar, Kale Kilit Özel Ödülü’nü ise Hollanda’dan Herman Noordermeer kazandı. Suzanna Fantanarıu, Donald Furst, Vasil Kolev, Noda Tetsuo ve Jamal Rahim’in eserleri ise mansiyon ödülüne hak kazandı.

yapi.com.tr
Kale Kilit Özel Ödülü Hollanda’dan Herman Noordermeer'in

Foto: Herman Noordermeer, Kale Kilit Özel Ödülü'nü aldı

Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle özgün baskının yaygınlaştırılması amacıyla uluslararası bağlamda organize edilen IV. Uluslararası Özgün Baskı Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmaya katılan ve geleneksel tekniklerden en ileri dijital tekniklere kadar farklı süreçlerle üretilmiş eserler, özgün baskı konusunda birçok kitabı yayımlanan Richard Noyce tarafından titizlikle değerlendirildi.

Birincilik ödülünü Avustralya’dan Rew Hanks, ikincilik ödülünü Hindistan’dan Jayanta Naskar, Kale Kilit Özel Ödülü’nü ise Hollanda’dan Herman Noordermeer kazandı. Suzanna Fantanarıu, Donald Furst, Vasil Kolev, Noda Tetsuo ve Jamal Rahim’in eserleri ise mansiyon ödülüne hak kazandı.



Yarışma sergisi 15 Ekim Cumartesi gününe kadar açık

Bu yıl Japonya’dan Hindistan’a kadar pek çok farklı ülkeden 500’e yakın sanatçının katıldığı yarışma sonucunda, 143 sanatçıya ait 208 eser sergilenmeye değer bulundu. IV. Uluslararası Özgün Baskı Yarışması Sergisi, 15 Ekim Cumartesi gününe kadar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Sergiye ilişkin bir değerlendirme yapan Kale Endüstri Holding CEO’su Hakan Önce, “Kale Kilit olarak, özenle sürdürülen değerlendirme süreci sonunda ödüle layık görülen sanatçıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Tüm yarışma boyunca emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tasarımda estetik kavramını temel alarak tüm ürünleriyle müşterilerine katma değer sağlayan bir marka olarak, sanatın her dalında faaliyet gösteren sanatçılarımıza, yaratıcılığın en güzel örnekleri için desteğimiz devam edecek” dedi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/kale-kilit-ozel-odulu-hollandadan-herman-noordermeerin_89336.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!