Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İsviçreli Takım 2010 Schindler Ödüllerinde Birinciliği Aldı

Bern Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Okulu'ndan üç öğrenci, asansör ve yürüyen merdiven firması Schindler’in düzenlediği Schindler Ödülleri mimarlık yarışmasında birincilik kazandı. Kazanan projeler, Avrupa'daki mimarlık okullarından katılan öğrencilerin veya takımların sunduğu toplam 174 tasarımın arasından seçildi.

Mimarlar Odası
İsviçreli Takım 2010 Schindler Ödüllerinde Birinciliği Aldı

Bern Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Okulu'ndan üç öğrenci, asansör ve yürüyen merdiven firması Schindler’in düzenlediği Schindler Ödülleri mimarlık yarışmasında birincilik kazandı.

Genç mimarların engel tanımayan kentsel ortamlar tasarlamalarını teşvik eden yarışmada ayrıca, Ufa Devlet Petrol Teknik Üniversitesi’nin (Rusya) birinciliği kazandığı okul ödülleri de dağıtılıyor.

Kazanan projeler, 14 Ocak 2011’de Berlin, KOSMOS’ta düzenlenen Schindler Ödülleri töreninde açıklandı. Projeler, Avrupa'daki mimarlık okullarından katılan öğrencilerin veya takımların sunduğu toplam 174 tasarımın arasından seçildi.


Büyük ödülleri ve 5,000 € para ödülünü kazananlar “link it” (bağlantı kur) projeleriyle Simon Moser, Daniel Meier ve Simon Peter Roesti oldu.

İkincilik ödülünü İsveç Lund Üniversitesi’nden iki mimar alırken, üçüncülük ödülünü Ufa Devlet Petrol Teknik Üniversitesi (USPTU) takımı kazandı.

Mimarlık fakültesinin Schindler Ödülüne verdiği destekten ötürü ve erişilebilirlik konusunu müfredatına eklediği için, 25.000 € değerinde bir araştırma bağışı olan birincilik ödülünü Rus ekibindeki profesörler teslim aldı. İkincilik ve üçüncülük ödülleri Weimar, Almanya’daki Bauhaus Üniversitesi'ne ve Sırbistan'daki Belgrad Üniversitesi'ne gitti.

Jüri başkanı Profesör Françoise-Hélène Jourda katılan tasarımların kalitesini övdü ve genellikle mimarlık yarışmalarına katılan tasarımlarda sık rastlandığı gibi “ütopik” olmaktan ziyade daha çok "ciddi çalışılmış" olarak yorumladı. Teknik açıdan yaklaşıldığında tüm tasarımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini ekledi.
 
Zorlu Rekabet
2010 yarışmasına katılanlardan, daha önce Naziler'in propaganda sahnesi olarak kullandığı Berlin Olimpik alanını, engelliler de dahil olmak üzere herkesin kullanabildiği bir alana dönüştürmeleri istendi. Alanı çekici, işlevsel ve tamamen erişilebilir bir spor ve eğlence kompleksi olarak yeniden tasarlamanın yanı sıra öğrencilerin alan için 150 odalık bir otel de tasarlamaları gerekiyordu.

Ödülün Geçmişi
Schindler Ödülleri, genç mimarları, yaş, statü veya fiziksel yetkinlik farkı gözetmeksizin herkesin erişebileceği ve herkese hitap eden ortamlar oluşturmaya teşvik eden ve iki yılda bir düzenlenen bir yarışmadır. 2003’te düzenlenmeye başladığından beri, bu yarışma erişilebilir tasarımlar geliştirmek üzere okullara verilen ödüller, fon sağlanan araştırmalar ve girişimler aracılığıyla mimarlık okullarının erişilebilirlik konusunu müfredatlarına eklemelerini teşvik etmiştir. Yarışmaya, mimarlar, şehir planlamacıları ve engelli uzmanlarından oluşan bir uzmanlar paneli jürilik eder. Bir sonraki Schindler Ödülleri 2012 yılında İsviçre’de düzenlenecektir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/isvicreli-takim-2010-schindler-odullerinde-birinciligi-aldi_85278.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!