Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EAA'ya "Uluslararası Yeşil Tasarım Ödülü"

EAA – Emre Arolat Architects; İzmir’in topografik, doğal ve iklimsel koşullarını temel alarak tasarladığı “İzmir Fuar Kompleksi” ve Halkalı bölgesinde yer almak üzere ekolojik sürdürülebilirlik yönelimlerini öne çıkaran “Sinpaş Eco Town” projeleri ile “Green Good Design Awards 2011”de ödüle layık görüldü.

yapi.com.tr
EAA'ya "Uluslararası Yeşil Tasarım Ödülü"

B>
EAA – Emre Arolat Architects, “Sinpaş Eco Town” ve “İzmir Fuar Merkezi” projeleriyle “Green Good Design Awards 2011”de iki ödüle birden layık görüldü.

“European Center for Architecture” (Avrupa Mimarlık Merkezi) ve Chicago Athenaeum Müzesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen “Green Good Design Awards”, daha yaşanılabilir bir çevre için sürdürülebilir tasarımın önemine tüm dünyanın dikkatini çekmeyi ve bu duyarlılıkla mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama, endüstri ürünleri tasarımı ve grafik tasarım alanlarında yaratılmış projeleri ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Mimarlık Merkezi’nin Uluslararası Danışmanlık Komitesi üyeleri ile tasarımın farklı sektörlerinden önde gelen isimlerden oluşan yarışma jürisi, “Green Good Design Awards”un 2011 ayağında, 27 farklı ülkeden gelen binlerce katılım arasından 120 adet projeyi “Yeşil Tasarımın Üstün Örnekleri” olarak belirledi.



EAA – Emre Arolat Architects’in İzmir’de tasarladığı “İzmir Fuar Kompleksi” ve Halkalı bölgesinde yer almak üzere ekolojik sürdürülebilirlik yönelimlerini öne çıkaran “Sinpaş Eco Town” projesi, bu ödüle layık görülen işler arasında yer aldı.


Projeler nasıl dikkat çekti?

İzmir Fuar Kompleksi , İzmir’in topografik, doğal ve iklimsel koşullarını güçlü bir mimari yaklaşım ile sergilemek ve bölgenin natürel, hacimsel niteliklerini ön plana çıkartmak hedefi ile planlandı. Proje kapsamındaki yapıların eko-çatılar altında toplanması Green Good Design Awards jürisinin dikkatini çeken en önemli niteliklerinden biri oldu.

Ekolojik sürdürülebilirlik yönelimlerini mimari kurgunun bir parçası haline getiren Sinpaş Eco Town ise; yeşil alanın maksimizasyonu, uygun yoğunluklar ile sosyal altyapının geliştirilmesi, habitatın korunması ve yok olan niteliklerin geri kazanımı, kentsel ısı adalarının oluşumunun önlenmesi, gölgelendirilmiş alan ve yeşil çatı kullanımının arttırılması, otopark alanlarının olabildiğince yeşil çatı örtüsü altında çözülmesi, bina kabuklarının, ısıtma-havalandırma sistemleri ile enerji kullanımı yüksek diğer sistemlerin minimum enerji tüketecek şekilde artiküle edilmesi, soğutma sistemi kullanımının pasif tasarım kazanımlarıyla olabildiğince azaltılması ve peyzaj alanlarında şebeke suyu yerine arıtılmış su kullanımına ağırlık verilmesi gibi temel kriterlerle biçimlendi.


Sergi gezecek

“Green Good Design Awards” kapsamında ödüllendirilen tüm sürdürülebilir projeler, Yunanistan’daki “Contemporary Space Athens”te açılacak sergide ilgililere sunulacak. Sergi 2012 yılı boyunca Avrupa kentlerindeki önemli mimarlık ve tasarım merkezlerini dolaşarak geniş kitlelerle buluşacak.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/eaaya-uluslararasi-yesil-tasarim-odulu_88239.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!