Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EAA'nın Üç Projesi, Uluslararası Yeşil Tasarım Ödülüne Değer Görüldü

EAA-Emre Arolat Architects, “Maslak No.1 Ofis Kulesi”, “Yalıkavak Konutları” ve “Zorlu Center” projeleriyle “Green Good Design Awards”da üç ödüle birden değer görüldü. 19 Haziran’a kadar Atina’da kalacak olan gezici ödül sergisi, 2011 yılı boyunca Avrupa kentlerindeki önemli mimarlık ve tasarım merkezlerini dolaşacak.

yapi.com.tr
EAA'nın Üç Projesi, Uluslararası Yeşil Tasarım Ödülüne Değer Görüldü

EM>Yalıkavak Konutları

EAA-Emre Arolat Architects, “Maslak No.1 Ofis Kulesi”, “Yalıkavak Konutları” ve “Zorlu Center” projeleriyle “Green Good Design Awards”da üç ödüle birden değer görüldü. Green Good Design Awards tarafından ödüllendirilen sürdürülebilir projeler Yunanistan’daki Contemporary Space Athens’te 6 Nisan’da açılan sergide izleyicilerle buluştu. 19 Haziran’a kadar Atina’da kalacak olan gezici sergi, 2011 yılı boyunca Avrupa kentlerindeki önemli mimarlık ve tasarım merkezlerini dolaşarak geniş kitlelerle buluşacak.

European Center for Architecture ve Chicago Athenaeum tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "Green Good Design Awards", daha yaşanılabilir bir çevre için, dünyanın dikkatini sürdürülebilir tasarımın önemine çekmeyi ve bu duyarlılıkla; mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama, endüstri ürünleri tasarımı ve grafik tasarım alanlarında yaratılmış projeleri ödüllendirmeyi amaçlıyor.

European Center’ın Uluslararası Danışmanlık Kurulu üyeleri ile tasarımın farklı sektörlerinden önde gelen isimlerin yer aldığı jüri, dünyanın 46 farklı ülkesinden yarışmaya başvuran binlerce proje arasından seçtiği 100 projeyi ‘Yeşil Tasarımın Üstün Örnekleri’ olarak ödüllendirdi.


Maslak No.1 Ofis Kulesi

EAA-Emre Arolat Architects’in İstanbul’un en önemli is merkezi olan İstanbul, Büyükdere Caddesi’nde planladığı “Maslak No.1 Ofis Kulesi” bölgedeki diğer projelerden farklı olarak tipik ofis mekânlarının kalitesini düşey bahçelerle zenginleştirilmeyi hedefliyor. Yapıyı Güney ve Batı yönlerinde adeta ikinci bir cephe gibi saran bu düşey bahçeler aynı zamanda akustik ve iklimsel koşullara karşı bir tampon işlevi görüyor.

EAA’nın, son dönemde yarımadada sayıları hızla artan bildik “Bodrum Sitesi”nin neredeyse tüm yönelimlerini sorguladığı ve yapıların arazideki sert topografya ile ilişkisini öncelikli tutan bir yönelimle tasarladığı Bodrum’daki “Yalıkavak Konutları”nda ise, iklim verilerinin sağladığı tüm potansiyeller birer tasarım girdisi olarak ele alınıyor. Yapıların her birinin manzaraya açık cephelerinde derin saçaklar ile oluşturulan gölgeli alanlar, kayar katlanır güneş kırıcı sistemler, derin gölgeli serin teraslar ve yapının doğal yollarla havalandırmasına olanak sağlayan rüzgar yollarının yanısıra, mekansal yaşantıyı zenginleştiren ve doğal ışıktan en iyi şekilde faydalanmayı hedefleyen iç bahçeler ve galeriler projenin temel enstrümanları olarak kullanılıyor.

Konsept projesi EAA-Emre Arolat Architects ve Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklığında tasarlanan ve halen EAA-Emre Arolat Architects liderliğinde yürütülen İstanbul’daki “Zorlu Center” projesi ise mimariye ve çevreye, sadece iyi tasarlanmış ve güzel yapılar inşa etme edimi çerçevesinden bakmak yerine; onu insana, kente ve doğaya dair bir görüş üretme, mekanı kurmaya yönelik bir düşünce geliştirme yolunda kullanmayı tercih eden bir görüsün ürünü. Toplam 72 bin metrekare alanın yeşil alana ayrıldığı “Zorlu Center”ın kentin yoğun dokusu içinde bir akciğer gibi çalışması projenin temel tasarım ilkelerinden biri olarak öne çıkıyor.



http://www.yapi.com.tr/yarismalar/eaanin-uc-projesi-uluslararasi-yesil-tasarim-odulune-deger-goruldu_86690.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!