Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Changing the Face" (Sureti Değiştirmek) Uluslararası Mimari Fikir Yarışması

Rus Mimarlar Birliği (The Union of Russian Architects-UAR), DuPont, RIBA, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Architizer ve Karo Film ortaklığında düzenlenen uluslararası mimari fikir yarışması "Changing the Face" (Sureti Değiştirmek), Moskova'da bulunan ünlü Pushkinsky Sinema Salonu’nun cephesini, yenilikçi DuPont ürünleri kullanarak değiştirmeyi

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

"Changing the Face" (Sureti Değiştirmek) Uluslararası Mimari Fikir Yarışması "Changing the Face" (Sureti Değiştirmek) Uluslararası Mimari Fikir Yarışması
TESLİM TARİHİ 15 Mayıs 2011
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 8 Haziran 2011
+ Ajandama Ekle

Rus Mimarlar Birliği (The Union of Russian Architects-UAR), DuPont, RIBA, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Architizer ve Karo Film ortaklığında düzenlenen uluslararası mimari fikir yarışması "Changing the Face" (Sureti Değiştirmek), Moskova'da bulunan ünlü Pushkinsky Sinema Salonu'nun cephesini, yenilikçi DuPont ürünleri kullanarak değiştirmeyi amaçlıyor.

Kaçak yenileme çalışmaları ve kentsel çöküntünün sonucunda yaşanan sarsıntıları geride bırakan Moskova kenti yeniden yükselişe geçti. Bu hızlı büyümenin ortasında kalan eski simgeler ise yıpranmaya devam ediyor. Moskova'nın kalbinde, Pushkin Meydanı'nda yer alan ve kentin önemli kültürel anıtlarından olan "Pushkinsky Sinema Salonu" (Pushkinsky Cinema Hall) da yıllar süren bakımsızlık nedeniyle eski görkemini yitiren simgelerden. Ünlü bina, 1961 yılında Uluslararası Moskova Film Festivali'ne ev sahipliği yapmak üzere inşa edilmişti.

Pushkinsky Sinema Salonu'nun cephesini yeniden tasarlamak amacıyla düzenlenen "Changing the Face" (Sureti Değiştirmek) başlıklı uluslararası mimari fikir yarışması, yapıyı eski görkemine kavuşturmak üzere restore etmektense, geleceğin simgesini yaratmaya ön ayak olmayı hedefliyor.

Yarışmanın son başvuru tarihi 15 Mayıs 2011 Pazar günü olarak bildirilirken; birinci proje 10 bin Avro, ikinci 5 bin Avro, üçüncü ise 3 bin Avro ile ödüllendirilecek.




Neden cephe değişimi?

Pushkinsky Sinema Salonu'nun yeniden tasarlanması; Rus kültürel yaşamının merkezinde yer alan yapının, konumuna yaraşır bir tasarıma kavuşmasını sağlayacak.

Yarışma aynı zamanda, Pushkin Meydanı'nda önemli bir konuma sahip yapının halk ile nasıl bir etkileşimde bulunduğunu yeniden düşünmek için de fırsat sunuyor. "Changing the Face" yarışması, eskiden kent için önem teşkil eden bir yapının cephesini değiştirmenin yalnızca yüzeysel bir değişim olmadığını, bu şekilde hem söz konusu anıtın yeniden canlanacağını hem de kamusal mekan dinamiklerinin değişeceğini kanıtlamaya çalışıyor.



Seçici Kurulda Türkiye'den Kerem Erginoğlu yer alıyor

Yarışmanın Seçici Kurulu'nda, mesleki uygulamaları, bilimsel ve akademik başarıları ile uluslararası üne sahip yerli ve yabancı mimarlar ile DuPont temsilcileri yer alıyor. Rus Mimarlar Birliği, yarışmanın tarafsızlığını sağlamak amacıyla Seçici Kurul üyelerini; tanınırlıklarını bireysel çalışmaları ve başarılarına borçlu olan isimler arasından belirledi. UAR Başkanı Andrey Bokov'un başkanlığını üstlendiği Seçici Kurul; Sergey Skuratov (Rusya), Aleksey Uchitel (Rusya), Matthias Hollwich (ABD), Marc Kushner (ABD), Kerem Erginoğlu (Türkiye) ve Corrado Tibaldi (İtalya) isimlerinden meydana geliyor.

Andrey Bokov
1943 yılında Moskova’da doğdu. 1966'da Moskova Mimarlık Enstitüsü’nden (MArchI) mezun olan ve Rusya Mimarlar Birliği Başkanlığını yürüten Bokov aynı zamanda; Rusya Mimarlık ve İnşaat Bilimleri Akademisi öğretim üyesi, ‘Moskova Bilimsel Araştırma ve Tasarım, Kültür, Eğlence, Spor, Sağlık Hizmetleri Binaları’ (GUP MNIIP ‘Mosproject-4’) Üniter Devlet Girişimi Genel Müdürü, Uluslararası Mimarlık Akademisi Moskova Departmanı (MAAM) Asil Üyesi, Rus Federasyonu Onursal Mimarı ve Rus Sanatçılar Birliği Üyesi ünvanlarına sahiptir. Yüzden fazla planlama ve mimarlık projesine imza atan Bokov, Moskova Mimarlık Enstitüsü (MArchI), MIIS ve V.I. Sourikov Moskova Güzel Sanatlar Lisesi’nde dersler vermiştir. Ulusal ve uluslararası yarışmalara düzenli olarak katılan Bakov 40’ın üzerinde ödüle sahiptir.


Sergey Skuratov
1955 yılında Moskova’da doğdu. 1979'da Moskova Mimarlık Enstitüsü’nden mezun olduktan sonrai kendi ofisi ‘Sergey Skuratov Architects’i kuran Skuratov; ‘Sergey Skuratov Workshop ltd.’in başkanlığını ve ‘Sergey Skuratov ltd Mimarlık Bürosu’nun kreatif direktörlüğünü de yürütmektedir. 1988’de Rus Mimarlar Birliği'ne, 1998’de ise Moskova Mimarlar Birliği'ne üye olan Skuratov 2003’ten beri Uluslararası Mimarlık Akademisi’nde dersler veriyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalardan pek çok ödüle sahip Skuratov, 1999 yılında Moskova Onursal Mimarı ünvanını kazandı. 2000-2004 yılları arasında Moskova Mimarlık Enstitüsü’nde dersler veren Skuratov, 2010'da Yüksek Binalar ve Kentsel Çevre Kurulu (Illinois Teknoloji Enstitüsü, Chicago) üyeliğine getirildi. Skuratov'un mesleki faaliyetleri arasında finansal danışmanlık ve planlama yer alıyor.

Aleksey Uchitel
1951 yılında St. Petersburg'da doğdu. 1975'te VGIK’den (The All-Russian State University of Cinematography) mezun olduktan sonra, Leningrad Belgesel Film Stüdyosu ve ‘Lenfilm’ film stüdyosunda çalıştı. 1990 yılında kendi film stüdyosu ‘Rock’u kuran Uchitel birçok uluslararası film festivalinden ödülle döndü. İlk uzun metrajlı filmi ‘Giselle’s Mania’, 2000 yılında "En İyi Uzun Metrajlı Film" dalında Rus Film Akademisi Ödülü ve Nika Ödülü'ne değer görüldü. Uchitel'in ‘His Wife's Diary’ adlı filmi ise Altın Küre ve Oscar'a adayı gösterildi. 2001 yılında Rusya Halk Sanatçısı seçilen Uchitel'in ‘Dreaming of Space’ (2005) adlı filmi 27. Moskova Uluslararası Film Festivali’nin büyük ödülü, Golden St. George'un sahibi oldu. Alexey Uchitel’in 2010 yılında vizyona giren ‘The Edge’ adlı filmi ise, 2011 Oscar Ödülleri'nin ‘En İyi Yabancı Film’ dalı adayları arasında yer alıyor.

Matthias Hollwich ve Marc Kushner
1972 yılında inşasına başlanan ve daha sonra tamamlanamayan 22 katlı Pire Limanı binasının yeniden yapılandırılması amacıyla geçtiğimiz yıl Yunanistan’da düzenlenen ‘Changing the Face’ yarışmasında ödül kazanan Matthias Hollwich ve Marc Kushner, kendi mimarlık şirketleri Hollwich Kushner LLC'de uzmanlık alanları olan yapay arazi tasarımları üretmeyi sürdürüyor.

Matthias Hollwich mimariye olan yaklaşımını, "Çok çalışmayı ve ‘sıradanı sıradışılaştırmak’ ile ilgili projeler üretmeyi seven, meraklı bir mimarım’ şeklinde ifade ediyor.


Kerem Erginoğlu
1966'da Zonguldak'da doğdu. 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun oldu. 1996'da aynı üniversitede, "Tarihi Dokuda Yeni Bina Tasarımı" üzerine yüksek lisansını eğitimini tamamlayan Erginoğlu, mesleki araştırmalar yapmak üzere 1991 yılında ABD’ye gitti. Kerem Erginoğlu, 1993 yılından bu yana çalışmalarını Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık Ltd. Şti. adı altında Hasan C. Çalışlar ile beraber sürdürmektedir.

Bursa Uludağ Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde davetli öğretim üyesi olarak dersler veren Erginoğlu halen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde proje derslerine girmektedir.

Yarışma Takvimi
Yarışma Duyurusu / Başvuru Başlangıcı: 8 Şubat 2011
Yarışma Seminerleri: 22 Şubat-Londra; 24 Şubat-İstanbul; 28 Şubat-St. Petersburg; 2 Mart-Yekaterinburg; 4 Mart-Moskova
Teslim Tarihi: 15 Mayıs 2011, saat: 23:59 
Seçici Kurul Değerlendirmesi: 16 Mayıs 2011
Sonuç Bildirimi: 7-8 Haziran 2011
Ödül Töreni: 7-8 Haziran 2011

Yarışma paralelinde düzenlenen seminer dizisinin İstanbul ayağı, King-Kong mimarlık bürosu ortaklarından Jean-Christophe Masnada'nın katılımı ile 24 Şubat 2011 Perşembe günü 19:00-21:00 saatleri arasında, Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilecek.

Yarışma şartnamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.  

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/changing-the-face-sureti-degistirmek-uluslararasi-mimari-fikir-yarismasi_85618.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!