Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Changing The Face 2011" Proje Yarışması Sonuçlandı

DuPont tarafından Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle düzenlenen "Changing The Face" yarışmasının sonuçları açıklandı. 62 ülkeden 1002 mimarın 512 proje ile başvurduğu yarışmada, Juan Andres Diaz Parra'nın DuPont Corian kullanarak tasarladığı “Frozen in time” projesi birinci seçildi.

yapi.com.tr
"Changing The Face 2011" Proje Yarışması Sonuçlandı

 

DuPont, Rus Mimarlar Birliği, RIBA, Architizer, KARO Film ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle düzenlenen "Changing The Face" (Sureti Değiştirmek) proje yarışmasının sonuçları, 8 Haziran 2011 günü Moskova’da gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Toplam 512 projenin sunulduğu yarışmada, Juan Andres Diaz Parra'nın DuPont Corian kullanarak tasarladığı “Frozen in time” projesi birinci seçildi.

İlki İtalya’da gerçekleşen “Changing the Face” yarışması, orijinal formatı ve sıradışı konseptiyle yakaladığı başarı sayesinde birçok Avrupa ülkesinde düzenlendi. Dünyanın farklı noktalarından yarışmaya katılan mimarlar, mühendisler ve tasarımcılar İtalya’daki Kolezyum, Romanya'daki parlamento sarayı, Çek Cumhuriyeti’ndeki halk sineması, Yunanistan’daki Pire Kulesi için yeniden yapılandırılma projeleri sundular.

“Changing the Face”in 2011 yılı için belirlediği proje alanı ise, Avrupa’nın en büyük sinema ve tiyatro salonu olan Moskova'daki Pushkinsky Sinema ve Tiyatro Salonu idi. 1961 yılında yapılan ve Moskova kentinin ayrılmaz bir parçası haline gelen yapı, her yıl çeşitli festivallere ve açılış törenlerine ev sahipliği yapıyor.


Yarışma projeleri, ödül töreninin yapıldığı salonun avlusunda sergilendi.

DuPont’un Şubat 2011'de duyurduğu “Changing the Face” yarışmasına; 62 ülkeden 1002 mimar 512 proje ile başvurdu. Rus Mimarlar Birliği Başkanı Andrey Bokov, mimar Sergey Skuratov, yönetmen Aleksey Uchitel, mimar Kerem Erginoğlu, CtF 2010 birincileri Matthias Hollwich ve Marc Kushner ile DuPont'u temsilen mimar Corrado Tibaldi'den meydana gelen seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda, üç büyük ödül ile üç özel mansiyon ödülünün sahipleri belirlendi. Yarışmanın sonuçları, 8 Haziran 2011 günü Moskova’da yapılan ödül töreninde açıklandı.

"Changing the Face 2011" yarışmasında ödül kazanan isimler şöyle sıralanıyor:

Birincilik Ödülü 
DuPont Corian ile “Frozen in time” projesi
Juan Andres Diaz Parra





Lütfen ilerleyiniz >>>>>


TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/changing-the-face-2011-proje-yarismasi-sonuclandi_87781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!