Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3. Peyzaj Mimarlığı Ödülleri Sahiplerini Buldu

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası'nın 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinlikleri içerisinde yer alan 'Ulusal Peyzaj Ödülleri', sahiplerini buldu. Proje dalında İzmit Sahili Peyzaj ve Kentsel Projesi ödüle değer bulunurken, Prof. Dr. Türker Altan'a da 'Onur' ödülü verildi.

yapi.com.tr
3. Peyzaj Mimarlığı Ödülleri Sahiplerini Buldu

A href="http://www.peyzajmimoda.org.tr" target=_blank>TMMOB Peyzaj Mimarları Odası'nın 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinlikleri içerisinde yer alan 'Ulusal Peyzaj Ödülleri', sahiplerini buldu. Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Altunkasa, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi / Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Artar, Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Emin Barış, Peyzaj Mimarı, Çevre ve Orman Bakanlığı ÖÇK Dr. Ömer Lütfü Gülkal ve Gazi Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülagü Kaplan'dan oluşan seçici kurul, 10 Mayıs 2011 tarihinde bir araya gelerek ödül dağıtımını gerçekleştirdi.

Oda'dan yapılan açıklamaya göre, 'Su ve Kıyı' temasıyla düzenlenen ve toplam 21 projenin katıldığı 3. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri şöyle şekillendi.

Uygulama Dalı Ödülleri

Katılan projeler henüz tamamlanmadıkları için, Ödül Şartnamesi gereği Uygulama Dalı Ödül kategorisinde ödül dağıtımı yapılamadı.

Proje Dalı Ödülü / İzmit Sahili Peyzaj ve Kentsel Projesi - Selami Demiralp

Projenin ödüle değer bulunmasının temel nedenleri olarak ilgili şartnamedeki bütün kriterleri sağlamış, proje alanı ile yakın çevre ilişkilerinin iyi kurgulanmış ve bağlarını ortaya koymuş olması; detaylandırılmasının yeterli olması ve aynı zamanda su kenarı ekolojisine saygılı davranış biçimi sergileyen bir yaklaşım ile bir peyzaj projesinde bulunması gereken tüm terminolojileri barındırması gösterildi. "İzmit, kentleşme ve sanayi baskısı çevre kirliliği nedeniyle kentsel çevre kirliliği ve su kirliliği açısından en fazla sorun yaşayan kentlerimizin başında gelmektedir. Bu projenin böylesine zor bir alana peyzaj mimarlığı açısından etkin çözümler getiriyor olmasının  yanı sıra kent-kıyı kopukluğuna yönelik çözüm arayışları sonucunda kent ile kıyıyı bütünleştiren, bu kapsamda yaya-taşıt ilişkilerinin olumlu yönde çözüm getiren , ana akslar ile kullanımlar ve kullanımlar ile kıyı arasında etkin bağlantı arayışlarının olması, peyzaj planlama ve  tasarımı arasındaki ilişkinin kurulmuş olması , peyzaj değerlerinin koruma-kullanma dengesi gözetilerek ve  koruma zonları ile kullanım zonları oluşturularak peyzaj mimarlığı disiplininin bu tür alanlara yönelik gerekliliklerinin yerine getirmiş olması gibi gerekçeler nedeni ile bu proje Seçici Kurul  tarafından oy birliği ile PROJE dalı ödülüne layık görülmüştür".

Onur Ödülü / Prof. Dr. Türker Altan

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu'nun 2011 yılı Onur Ödülü ile ilgili olarak Prof. Dr. Türker ALTAN olması yönünde Seçici Kurul`a öneride bulunmuş olduğu ve gerekçesi olarak ta, "Çukurova Üniversitesi emekli öğretim üyelerinden Prof.Dr. Türker Altan‘ın Peyzaj Mimarlığı camiası, mesleği ve eğitimine olan katkıları ile birlikte Türkiye`de peyzaj planlama çalışmalarında önemli boşlukların ve Türkiye`de peyzaj mimarlığının belli bir tarihe kadar sahip olduğu bahçe ölçeği algısının, kendisi tarafından kıyı alanları-sulak alanlar- dağ ekosistemleri-kentsel biyotoplar anahtar kelimelerinde geliştirmiş olduğu bilimsel yaklaşımların yanı sıra konuya ilişkin olarak katıldığı  projelerle 'peyzaj planlama' konularında mesleğimize yapmış olduğu önemli katkıları nedeniyle,  görev yaptığı süre içerisinde yürütmüş olduğu 'Çukurova Deltası Biyosfer Rezervi Planlaması Projesi'nin bu gün bile peyzaj mimarlığı mesleği için önemli bir veri bankası olarak kullanılan bir çok ulusal ve uluslararası projelerin yanı sıra 2007 yılında emekli olmasına rağmen yurtiçi ve yurtdışı ile bağlantılı araştırma projeler ile mesleğe yönelik aktif katkılarına, üniversiteler Odamızın değişik organlarının tüm davetlerine katılarak bilimsel paylaşımları ile mesleğimize katkılarını sürdürmüş olması gibi nedenlerle  Seçici Kurul tarafından da  kabul görmüştür.

ETİKETLER: firma kurum
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/3-peyzaj-mimarligi-odulleri-sahiplerini-buldu_87504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!