Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Yeni Anayasanın Demokratik, Çağdaş Olması ve Katılımcı, Paylaşımcı Yöntemlerle Üretilmesi Gereklidir''

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, yeni anayasanın demokratik ve çağdaş nitelikte olması, katılımcı ve paylaşımcı yöntemlerle oluşturulması gerektiğini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''Yeni Anayasanın Demokratik, Çağdaş Olması ve Katılımcı, Paylaşımcı Yöntemlerle Üretilmesi Gereklidir''

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada, her yıl Ekim ayının ilk pazartesi gününün Dünya Mimarlık günü olarak kutlandığı belirtilerek, 2011 yılı temasının 'İnsan Hakları ve Mimarlık' olarak belirlendiği kaydedildi.

Türkiye'de yeni anayasa çalışmalarının sürdürüldüğü anımsatılan açıklamada, ''Yeni anayasanın demokratik, çağdaş nitelikte olması ve katılımcı ve paylaşımcı yöntemlerle üretilmesi gereklidir. Böylesi bir anayasanın bireyin nitelikli çevrelerde barınma ve kentsel yaşama insan onuruna yaraşır biçimde katılma hakkını özellikle vurgulaması şarttır'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Anayasada kentli hakkının tanımlanması gerektiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Bu hakkın ucuz, yaygın ve planlı toplu taşımın mevcut olduğu, kamusal, açık ve yeşil alanların sağlandığı, güvenli bir yaşam ortamı sağlayan, tarihsel ve kültürel dokuyu koruyan, engelliler için evrensel tasarım ilkelerine uygun, afet riskinin minimize edildiği, kentsel yenileme araçlarıyla yerinden edilmelerin yasaklandığı, toplumsal dayanışmanın desteklendiği kentlerde yaşama hakkı olarak tarif edilmelidir. Halkın kent yönetimine katılımı temel bir hak olarak tanımlanmalı, her türlü değişim ve dönüşüm projesi halka danışılarak gerçekleştirilmelidir. Yerel yönetimler ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmalı, kent yönetimi ve planlaması ehliyetli uzmanlarca, bilimsel verilere dayanılarak yapılmalıdır.''

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-anayasanin-demokratik-cagdas-olmasi-ve-katilimci-paylasimci-yontemlerle-uretilmesi-gereklidir_89292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!