Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın EKİM Sayısı 'YAPIDA ÜRÜN 2011 EKİ' ile Raflarda

YAPI Dergisi’nin Ekim sayısında Architects of Air’ın kurucusu Alan Parkinson’ın tasarladığı “Işık Festivali” Luminaryumlara ve yurtiçinden de Emre Arolat’ın tasarladığı Raif Dinçkök Kültür Merkezi projesine geniş yer veriliyor. Ayrıca dergide çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor. Ayrıca bu yıl üçüncüsü yayımlanan ve YAPI FUARI ANKARA

yapi.com.tr
YAPI’nın EKİM Sayısı 'YAPIDA ÜRÜN 2011 EKİ' ile Raflarda

YAPI Dergisi’nin Ekim sayısında Architects of Air’ın kurucusu Alan Parkinson’ın tasarladığı “Işık Festivali” Luminaryumlara ve yurtiçinden de Emre Arolat’ın tasarladığı Raif Dinçkök Kültür Merkezi projesine geniş yer veriliyor. Ayrıca dergide çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

YAPIDA ÜRÜN 2011 EKİ

Bu yıl üçüncüsü yayımlanan ve YAPI FUARI ANKARA 2011 ile YAPI FUARI İZMİR 2011’de dağıtılan malzeme, ürün ve uygulama 2011 ekinde firmaların yenilikçi ürün ve uygulamalarına yer veriliyor. 

“Meslek Odaları Özerk Kalmalı... Koruma Kurulları da, TÜBA da...”

Doğan Hasol, derginin Ekim sayısındaki “Meslek Odaları Özerk Kalmalı... Koruma Kurulları da, TÜBA da...” başlıklı yazısında; “Bir mimar olarak bu konudaki düşüncemi söyleyeyim: Odamıza el konması girişimini kabul edemiyorum. Odamız bizimdir” diyor.

“Işık Festivali” Luminaryumlar

Architects of Air’dan Alan Parkinson’ın tasarladığı Luminaryumlar, İslam Mimarisi, Arşimed cisimleri ve Gotik katedrallerini dolambaçlı yollarla dolu şaşırtıcı labirentlerle buluşturan esin verici bir tasarım ve mühendislik karışımı.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi

Emre Arolat’ın tasarladığı Yalova’daki Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin kentle ve kentliyle kuracağı ilişkinin biçimi, tasarımın ana damarı olarak ortaya çıkıyor. Bu bağlamda merkezin kentin zıt katmanlarıyla dolayımlı bir ilişki içine girmesi hedeflenmekte.

Domus Technica

İtalya’nın Brescello kentindeki Domus Technica-Gelişmiş Eğitim Merkezi, birbirinden farklı teknolojilerin bir arada kullanılabildiği esnek ve gelişmiş bir “makine” olarak tasarlanmış. Projenin tasarımı Iotti + Pavarani Architetti’ye ait.

Terracity Alışveriş Merkezi

Öncüoğlu Mimarlık’ın tasarladığı Antalya’daki Terracity Alışveriş Merkezi’nin uzun ve yatay kütlesi farklı form ve malzemelerle parçalanmaya çalışılmış. Cephelerde sıcak iklime uygun renk ve dokuda malzemeler kullanılmış, çevresel yansıma ve ısı etkenleri dikkate alınmış.
               
Raiffeisen Finans Merkezi

Pichler&Traupmann Architekten’in tasarladığı Avusturya’nın Eisenstadt kentindeki Raiffeisen Finans Merkezi’ndeki yapı kabuğunun sürekliliği kentsel manzarada çarpıcı bir görünüm yaratırken, hem çalışanlar hem de müşteriler karşısında yapının kimliğini dışa vuruyor.

Starmall Shenyang Plaza

Altı bağımsız ada ve büro bloğundan oluşan Starmall Shenyang Plaza projesi, serbest formlu ışıklık örtüsüyle birbirine bağlanarak içten dışa ışıyan cephesiyle monoblok bir yapı, bir nevi buz kütlesi gibi düşünülmüş. Çin’de yer alacak projenin konsept tasarımı Era Şehircilik Mimarlık’a ait.

Grangegorman Kampusu Nâzım Planı

İrlanda’nın Dublin kentindeki Grangegorman Kampusu Nâzım Planının tasarımı Moore Ruble Yudell Architects & Planners/DMOD Architects’e ait. Kampustaki önemli güzergâhlar kentsel eksenleri birleştirirken, peyzaj düzenlemesiyle oluşturulmuş öteki bir güzergâh da, alandaki yapılara alternatif erişimler sunuyor.

Bayındır Hastanesi

İç mekân yenileme projesi ve konsept tasarımı Ekiz Tüzer Mimarlık’a ait olan İstanbul-İçerenköy’deki Bayındır Hastanesi’nin ana giriş alanı hasta danışmanı-hasta ilişkisini rahatlatan oturma düzenine göre düzenlenmiş, oluşturulan ahşap tavan ve duvar ile hedeflenen sıcak rahat ortam sağlanmış.

Ayrıca;

- Edirne Selimiye Camisi; Doğan Kuban
- Gelenekselden Moderne İran’da Meydan Tasarımı; Ali Rıza Mehrfar, İlknur Türkseven Doğrusoy, Rengin Zengel
- Mimari Tasarımda Yaratıcılık Araçları Olarak Düşünme Sistematikleri; Didem Baş Yanarateş
- Tarihin Silik İzlerinden Yükselen Bir Müze; Öze Uluengin, Kerem Uluengin
- Devabil Kara Geçmişin İzini Sürüyor; Serkan Azeri

YAPI Ekim sayısında...

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da dergiye abone olmak için tıklayınız

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-ekim-sayisi-yapida-urun-2011-eki-ile-raflarda_89284.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!